Fördelarna med en förgasare

"Förgasare kommer att bli föråldrade i sju till åtta år." Det är vad Jim McFarland sade i februari 2009 frågan om Car Craft, och bilindustrin har ekande att känslan under en tid nu, mer än 20 år, faktiskt. Även om det kan finnas nyare och mer sofistikerade alternativ, kan det aldrig vara något att matcha förgasaren för mångsidighet och prestanda på något närmar sin kostnad. Billigare att köpa

Utöver allt annat, är förgasaren trumfkort dess låga kostnader för inköp, underhåll och modifiering. Tänk på detta: en Edelbrock 3520 Pro-Flo XT elektronisk bränsleinsprutning kit (komplett med grenrör, injektorer och bränslepump) säljs för ungefär $ 3900 i oktober 2010 och kan stödja omkring 450 hästkrafter. En jämförbar Edelbrock Performer RPM förgasare och insugningsrör paket kan stödja samma hästkrafter kommer att köra dig under $ 850. Denna episka prisskillnaden är ganska representativ för bilindustrins eftermarknad, där en fullständig EFI (elektronisk bränsleinsprutning) paket kommer normalt kör fyra till fem gånger mer än sin carbureted motsvarighet.
Billigare Tune

på hög slutet, kanske en förgasare re-bestyckningen kit kosta dig så mycket som $ 50, den genomsnittliga datachip med ett förinstallerat bränslemapp kostar mer än $ 200. Här är vad du får för din $ € 200: ett bränsle karta kalibrerad till exakt de specifikationer som du gav tillverkaren utan felmarginal när det tillämpas på framtida ändringar. Om du vill ändra program, måste du antingen skicka chipet tillbaka till tillverkaren eller köpa en tuner eller tuning programvara för ca $ 500. För att justera för förändringar med en förgasare, byta du bara i ett par nya nålventiler och munstycken från ditt kit.
Lättare att Tune

Den enda skillnaden i svårigheter mellan trimma en förgasare och tuning ett EFI-system är att du kan ställa en EFI installation utan att ruinera din manikyr. Men gör inga misstag: vilken svårighet EFI saknar i form av kroppsarbete det mer än gör upp i komplexitet och brist på utrymme för fel. Förgasaren är mycket baktalade bristande precision arbetar till sin fördel, ökar felmarginalen långt förbi vad mer petiga bränslesystem kan tåla.
Fungerar med överladdade

Elektronisk bränsleinsprutning var, till stor del, utvecklad för att öka lönsamheten för mindre cylindervolym, turboladdade motorer ersätter bränsle-hungriga V8s av årtionden tidigare. Medan bränsleinsprutning är fortfarande bättre lämpad för denna uppgift än förgasare, har modern teknik och framsteg inom carb designen gjorde dessa mekaniska bränsle blandare ganska konkurrenskraftiga med bränsleinsprutning i fråga om körbarhet, flexibilitet enligt boost och tillförlitlighet. Bortsett från detta erbjuder eftermarknaden en rad elektroniska system bränsleanrikning som bidrar till att minska klyftan ytterligare mellan förgasare och bränsleinsprutningssystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95688.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.