Hur Konvertera Min 97 Tahoe till E85

Stigande priser och global klimatförändring är bara två av anledningarna en ägare kan välja att konvertera en bil från bensin till mer hållbar och ren brinnande bränsle såsom etanol. Under de senaste tillverkarna decenniet bil har noterat konsumenternas växande oro och ramped upp produktionen av fordon som kan köra på högre nivåer av etanol, med de flesta fullt kapabel att hantera en 10% blandning (E10). Äldre fordon såsom '97 Chevrolet Tahoe kan bli flexbränslefordon som kan köras på etanol, bensin eller någon blandning, med användning av en E85 konverteringssats. Saker du behöver
E85 eller flex bränsle konverteringssats
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta Tahoe för en motor och bränslesystem inspektion innan du konverterar att böja bränsle eller E85. Detta är främst att se till att det inte finns några problem som kan förstärkas när ett nytt ämne introduceras till fordonet, och även för att försäkra att om "check engine" lampan tänds, är det från bränslet och inte ett problem med den motor.
2

Köp en E85 eller flex bränsle konverteringssats. Kit är standardiserade på märken och modeller av bilar. De varierar främst i pris, även om installationen också skiljer sig något mellan satser.
3

Kontrollera motorn i Tahoe är sval innan du påbörjar konverteringen. Fixera modulen ombyggnadssats på en säker plats i maskinrummet, borta från allt hot eller varifrån den kan knuffas loss.
4

Koppla fabriken "manliga" insprutare kontakter från motorn. Anslut dem till konvertering satsens "kvinnliga" enheter. Anslut sedan omvandlarens hankontakterna tillbaka till de ursprungliga bränslespridare. Flytta ner linjen gör varje anslutningarna. Kontrollera att anslutningarna är alla säkra och inte i kontakt med något varmt i motorn.
5

Säkra omvandlarens jordförbindningstråden. Detta kan antingen göras med motorn eller den negativa batterianslutningen, beroende på vilken modell av omvandlaren som används. De nödvändiga faktorer för anslutning, inklusive skruv, kommer med kitet. Använd en skiftnyckel för att säkra bulten för tråden.
6

Starta motorn. Om "check engine" lampan inte gå på, då Tahoe är redo att på körning på etanol, bensin eller någon blandning av de två. Om "check engine" tänds vända bilen av och bekräfta att bränsleinjektom kontakter och jordkabel ordentligt installerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86948.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.