Vad är en Transmission Cooler?

Växellådsolja kan nå extremt höga temperaturer under drift, och denna vätska kan kylas ned med en extern olje kylare. Vissa fordon tillverkade efter 1975 har överföring kylare inbyggda i bilens kylare, eftersom de flesta lastbilar avsedda för bogsering. Lägga till en överföring svalare kommer att förlänga livslängden på transmissionen och öka vätskans serviceintervaller. Stress på transmissionen bygger värme

Under normala arbetstemperaturer, kommer överföringen oljeflödet ordentligt och ge tillräcklig friktion. När temperaturen blir för hög, kan oljan brytas ned, eller förlora det "\\ s förmåga att smörja vissa delar medan hydrauliskt separera andra. Genom att installera en transmission svalare, är dessa temperaturer hålls så låg som möjligt genom att tvinga fluiden genom en slang till fordonets front, sedan genom en serie av spolar och fenor för att kyla ner den. Den återgår till överföring för att slutföra cykeln. Trycket av transmissionen i drift håller fluiden i rörelse, så att kylaren inte kommer i drift när fordonet är avstängt.
Kylare kan redan vara installerat på vissa modeller
< p> fordonstillverkarna såg fördelarna med en överföring svalare när de började designa sändningar att rymma federal ekonomi och utsläppsnormer. De nya sändningarna sprang hetare än tidigare konstruktioner, så flera tillverkare byggt "twin-core" eller "multi-core" radiatorer för att kyla ner transmissionsolja. Dessa radiatorer har en spole i dem som tillåter överföring olja rinna igenom samma fenor som motorns kylsystem använder. Byta kylaren kräver speciella verktyg och delar till två-och multi-kärnhus modeller.
Lastbilar och bogsering

Nästan alla tillverkare av pickup och SUV lastbilar erbjuda en "bogsering paket", som innehåller en transmission svalare. Den extra vikten av en trailer kommer att lägga mer belastning på transmissionen, och oljan kommer att värma upp snabbt. Oftast kommer dessa bogsering paket har en extern kylare monterad framför motorns kylsystem radiator. Multi-core radiatorer används mindre ofta i bogsering situationer, eftersom de inte är lika effektiva som separata kylare.


Aftermarket kylare En överföring kylare kan läggas till nästan alla fordon, förutsatt att överföringen har inlopp för slang adaptrar. Mest eftermarknads kit kommer att innehålla adaptrar för ett visst utbud av de flesta populära sändningar, men enskilda modeller kan kräva en särskild adapter. Om inga inlopp är på transmissionen, kan en professionell borra dem i höljet på lämplig plats. Den kylaren kommer dem att placeras framför den befintliga motorns kylare med buntband eller press-in adapter. Linjerna kan köras på någon lämplig plats, så länge det finns tillräckligt med utrymme.
Fördelar och problem

Rätt överföring kylare måste väljas, som en som är för stor får inte tillåta överföringen att nå arbetstemperatur, eller kan ta för mycket tryck för att pressa vätskan genom i rätt takt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83158.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.