Hur man installerar en Controller Prodigy Broms på en Tundra

Toyota Tundra är en kapabel dragfordon, kunna dra upp till en £ 10.800 släpvagn då ordentligt utrustade. Detta är tillräckligt för att dra en stor båt eller husvagn. I de flesta stater, måste släpvagnar av denna massa har ett elektriskt bromssystem. Dessa drivs via en broms styrenhet installerad i fordonet. Bromsen styrenheten bestämmer hur mycket bromskraft bör tillämpas för att hjälpa bilen att bromsa. Installera en controller Prodigy broms kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Brake controller install kit
Socket Ratchet
ställa
Skruvmejselsats
Butt kontakter
Scotch lås kontakter
eltejp
Tänger
Wire strippor
Drill
Buntband
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna Tundra s 4-polig släpvagn anslutning på skumt genom att lossa skruvarna som håller fast den vid Hitch . Installera 5-polig fäste på samma plats som fabriken fästet.
2

Fäst fabriken 4-polig kontakt på baksidan av den nya 5-polig kontakt genom att trycka de två tillsammans.

3

Hitta en plats på instrumentbrädan att montera bromsen styrenheten. Den idealiska platsen är inom räckhåll för föraren och en lätt plats att dra kablar till förarens fotutrymmet. En vanlig plats är under ratten.
4

Håll fästet på instrumentbrädan och fäst med borr och två skruvar.
5

Placera Prodigy broms controller mellan monteringskonsolen armar och säkra med en skruv men varje sida.
6

Kör den röda tråden bakom förarens bromspedalen och fäst till bromspedalen s brytarledning med en scotch låsanslutning. Placera en tråd i varje spår och stänga grinden.
7

Kör vita, svarta och blåa kabeln i förarens fotutrymmet. Slå upp i foten väl och ta bort gummigenomföringen som ger tillträde till motorrummet. Skär ett litet hål i mitten av denna genomföring och köra trådarna genom den. Sätt tillbaka gummiskyddet i sin bostad.
8

Kör blå kabeln från motorrummet ner till vänster ramlisten och hela vägen till baksidan av fordonet. Var noga med att inte placera kabeln bredvid en skarp eller varma föremål. Fäst den blå kabeln till den blå kabeln från 5-poliga sele med en butt-kontakt. Placera en strippad tråd i varje ände och komprimera med tång. Wrap detta sammanhang i eltejp.
9

Kör svarta och vita kabeln längs sidan av motorrummet till fordonets batteri. Strip 1/4 tum av isoleringen från änden av trådarna. Fäst den medföljande säkringshållaren till den svarta kabeln med en butt-kontakt och linda in i eltejp.
10

Tillbaka polskruvarna av batteriet och fäst säkringshållaren till den positiva anslutningen och den vita kabeln till den negativa anslutningen. Dra åt skruvarna på ner för att fästa ledarna.
11

Fäst de lösa trådarna på fordonet med buntband. Var noga med att inte störa motorns funktion eller förarens kontroll.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87025.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.