Hur man installerar ett Transmission Cooler i en Ford Freestar

Ford Freestar används ibland för dragande eller bogsering av tunga laster, vilket den inte var avsedd att göra. Detta kan ha en allvarlig inverkan på transmissionen, värma vätskan utöver dess förmåga att driva de interna drivande mekanismer och leda till överföring misslyckande. Installera en överföring svalare kan rädda enheten från värmeskador och bör ta den genomsnittliga bakgård mekaniker ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejslar
Linje skiftnycklar
Drill (tillval) katalog Cooler kit
Visa fler instruktioner
1

Ta det främre gallret genom att vrida montera skruvar motsols och dra plastgaller insatsen från pop flikarna som håller den på plats. Det finns en cover panel mellan kylaren och grillen som måste avlägsnas också genom att vrida moturs bultarna.
2

Sätt på kylaren växellådsolja till den huvudsakliga radiator med fordonsindustrin årskurs buntband, med kondensor bröstvårtor inför passagerarsidan av bilen.
3

Fäst adaptrarna gummislang till kondensorn bröstvårtor med slangklämmor, företrädesvis skruvtyp klämmor. Vrid skruven medurs för att dra åt en slangklämma, när slangen täcker bröstvårtan.
4

Fäst ledningarna stål svalare till adaptern slangar med slangklämmor. Vrid skruven slangklämman medurs när raden sätts in i slangen. Kör linjer ner till sändningen genom att ta dem till ramen järnväg med slang fästen, vilket även bör ges i de flesta kit överföring svalare. Stålet linje kan beställas för ett enskilt fordon eller böjas med en linje-bockningsverktyg. Den linje som är ansluten till den nedre kondensorn Nippeln bör vara returledningen, och den översta raden är den heta oljan som kommer från transmissionen.
5

Borra små hål i överföringen oljetråget och apparathölje till installera fästen linje skruv, placera ett hål i framsidan av pannan. Borra ett annat litet hål för en skruv i fästet på sidan av transmissionen, nära påfyllningsröret anslutningen. Borra inte för djupt, precis tillräckligt för att punktera metall och installera fästen linje skruv. Använd hög-temp RTV eller en packning för läckagekontroll.
6

Fäst stål linjerna till transmissionen med linjen nötter, vrida dem medurs på växellådans nya fästen linje skruv. Avkastningen linje går på toppen, nära påfyllningsröret, och den nedre en i pannan är ingången för kondensorn. Glöm inte packningarna inne i raden nötter för en säker anslutning.
7

Fyll överföringen till rätt nivå med hjälp av en tratt och påfyllningsröret öppning, finns på baksidan av motorrummet. Det extra utrymmet i systemet kommer att kräva lite över fyllningen linjen på mätstickan i vätskan. Den naturliga trycket i systemet och allvar kommer att driva vätska genom kondensorn som skall kylas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83446.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.