Hur man gör Glasfiber Subwoofer Lådor

subbas används för att ge musiken en duns som kan kännas och hörs. Många bilentusiaster njuter av att ha stora subwoofers installerade i sina fordon för att maximera ljudsystemet. Även om du kan betala för att få dessa professionellt installerat, kan en sub box också göras hemma för en bråkdel av priset. Materialen är alla lätt tillgängliga, och du kommer att få några allvarliga skryta liksom. Saker du behöver
Dammsugare
Maskeringstejp
Aluminiumfolie
Marker
fiberglasmatta
Gummihandskar
glasfiberharts och katalysator
Disponibel skopor till Penslar
Roterande verktyg med kapskiva
3/4-tums MDF blad
Pencil
Jigsaw
Drill
Limpistol
Fleece
Staple Sandpapper pistol

Måla
Visa fler instruktioner
1

Ta bort alla objekt från bålen och vakuum hela interiören.
2

Linje det område där du planerar att bygga subwoofer box med två lager tjock maskeringstejp, följt av ett skikt av aluminiumfolie. Utöka alla dessa lager ett par inches tidigare planerade gränser rutan för att säkerställa att inget harts kan tränga in i stammen är mattor.
3

Rita konturerna av baslåda på folien med en markör.
4

Tear glasfibermatta i fem-tums rutor. Det är bäst att förbereda mer än du tror du behöver. Överskott rutor kan lagras i ett blixtlås väska för ett framtida projekt. Använd gummihandskar när du arbetar med glasfiber, eftersom de lösa strängarna kommer att irritera huden.
5

Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator enligt instruktionerna på hartsbehållaren. Blanda det i en disponibel hink som det kommer att bli mycket svårt att rensa ut när projektet är avslutat.
6

Pensla ett lager av katalyserad harts på aluminiumfolie och lägga rutor av glasfiber i den. Rutorna ska överlappa något för att se till att du inte av misstag skapa några tunna fläckar. Fyll i hela området beskrivs av markören med glasfiber.
7

Knacka mer harts i glasfiber med borsten på penseln. Genom att peka på hartset mättar glasfiber snabbare än borstning, och bidrar också till att tvinga ut luftbubblor som försvagar den färdiga produkten.
8

Lägg fyra fler lager av glasfiber kvadrater och harts för att bilda en bas för subwoofern rutan som perfekt matchar konturerna av bålen.
9

Låt glasfiber till fullo härda ett par timmar. När den har stelnat, ta bort basen från stammen. Du kan också ta bort aluminiumfolie och tejp från stammen på denna tid.
10

Trimma ojämna kanter av av basen med ett roterande verktyg. Bär skyddsglasögon och andningsskydd för detta steg, eftersom det damm som bildas är farligt för dina ögon och lungor.
11

Skär en högtalare ring av MDF med en sticksåg. Detta är helt enkelt en trä ring som håller subwoofern. Rita en cirkel på MDF samma diameter som subwoofern, rita sedan en något större runt den.
12

Skär fyra remsor av MDF innan du sätter sågen bort. Dessa kommer att vara på benen för talaren ringen, som kommer att utgöra ett bord när den är ansluten till ringen. Frambenen ska vara några inches kortare än bakbenen, så att talaren ringen sluttar ned.
13

Limma benen till högtalaren ringen, limma "bord" till glasfiber bas.
14

Drape en bit av fleece över den öppna toppen av subwoofer lådan. Staple den till högtalaren ringen, sedan sträcka den runt kanterna på basen och limma den på plats. Den fleece ska sträckas så hårt som möjligt.
15

Blanda en liten sats av glasfiber harts och borsta ett lager på fleece. Låt det härda.
16

Blanda en sista sats av harts och katalysator.
17

Bygg upp tre lager av glasfiber och harts på ullen för att skapa inför subwoofern rutan. Låt glasfiber att bota.
18

Skär ut hålet i högtalaren ringen med din roterande verktyg. Du bör också borra ett hål i en out-of-the-way hörnet att mata trådarna igenom.
19

Slipa hela ytan, börjar med 80-slippapper för att ta bort de stora graderna och brister , sedan flytta till 120 och 200 grit att förfina och polera rutan.
20

Måla lådan om så önskas.
21

Sätt tillbaka lådan i bålen och dra högtalarkabeln genom hålet i sidan.
22

Limma rutan på plats.
23

Anslut kabeln till subwoofern och skruva subwoofern i rutan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85499.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.