Hur man bygger en Mild 383 Stroker

Chevrolet 350 har länge varit känd som en mångsidig kraftpaket, kan driva allt från bärgningsbilar till 300mph mark-Speed ​​Racers. Den 350 är en del av Chevrolets sädes små block familj av tryckstång V-8s som har varit i drift i över 50 år. Den lilla blockets lång livslängd och arkitektoniska mångsidighet innebär att det är möjligt att bygga en tillförlitlig-men-däck-fragmentering dumprar från nästan ingenting men delar fabrik. Medan du kan installera vevaxeln från en 400 small block till en 350 motorblock för att skapa ett all-fabriken 383, kommer moderna eftermarknad delar konstruerad för uppgiften kostar ungefär lika mycket och är generellt bättre. Instruktioner
1

Börja med en L31 lastbil motor (aka Vortec 5700) från en 1996-2003 Chevrolet Express /GMC Sierra van, 1996-1999 Chevrolet C /K lastbil eller SUV eller en 1999-2000 Cadillac escalade. Den L31 var den sista och mest avancerade "traditionella" small block produceras innan GM ersatt den med LS-serien. Den L31 är en LT (andra generationens) litet block, vilket innebär att de flesta av delarna kommer att gå över från traditionella motorer. Men dess omvänt flöde kylsystem och avancerade topplock gör det en mycket bättre utgångspunkt.
2

Köp en eftermarknad stroker kit med en 3,75-tums vevaxel, pulveriserad-metall vevstakar och hypereutektisk ( kisel-legering) kolvar utformade för att ge en 10-till-1 kompressionsförhållande med en 64-cc förbränningsrum. Coat toppar kolvarna, förbrännings tak kammaren och insidan av intag /avgas portar med värmeisolerande keramiska powdercoating. Denna beläggning kommer att bidra till att innehålla värmen i förbränningsrummen, där det kan göra makt i stället för att låta det läcka in i kylsystemet som avfall.
3

Installera stroker roterande enheten, med hjälp av en die-kvarn till avslut blocket runt stängerna och vevaxel motvikter som behövs. Ta bara tillräckligt med material för att lämna 1/8- till 1/4-tums fritt utrymme runt aggregatet. Installera en vind-fack för att hålla oljan bort från vevaxeln och montera topplock.
4

Installera en uppsättning av 1,6-till-1 vapen rullvipparm i stället för lager 1,5-till-1 armar. Dessa lite längre vipparmar öppnar ventilerna ungefär 6,5 procent mer än de stock enheter, så att du kan utnyttja beståndet kamaxeln för att kompensera för den 9,5-procentig ökning av förskjutning.
5

Installera en 52 -mm spjällhus i stället för lager 48-mm enhet för att matcha insugningsröret s 52-mm hål. Beståndet 19 pounds per timme bränslespridare är bara i stånd att på ett säkert sätt stödja cirka 275 hästkrafter - något högre och du riskerar att köra magert och steka motorn. Överväga att uppgradera till 28 till 30 pounds per timme injektorer och minst ett 180 liters-per-timme bränslepump. Allt detta kommer att kräva dator återinställning, men bör vara inom parametrarna för beståndet GM dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85384.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.