Hur Wire en mätare Auto Temp

En temperaturmätare kan hjälpa dig att övervaka hälsan och effektiviteten av ditt fordons motor under olika driftsförhållanden. Många moderna bilar och lastbilar har en ljus temperatur indikator som lyser bara när motorn överhettas. Även användbar för att förhindra skador på motorn, ger en indikatorlampa inte dig med information om den aktuella temperaturen eller höjning av temperaturen. En gång installerat, är eftermarknaden temperaturmätare enkelt fast med vanliga handverktyg. Saker du behöver
Skiftnyckel
Drill
1-tums borr
Wire strippor
Tap-skarv kontakter
Butt skarvar
Crimpers
1-amp patron säkring
stjärnskruvmejsel
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Använd en skiftnyckel för att koppla bort den negativa batteripolen.
2

Välj en plats på fordonets brandvägg som kan borras säkert att skapa en väg att köra mätaren ledningar igenom. Använd en borr med en 1-tums bit att borra ett hål genom brandväggen på den valda platsen. Sätt i den medföljande genomföringen i 1-tums hål.
3

Dra ledningsnätet från temperaturmätaren genom 1-tums hål i brandväggen till bilens temperatur avsändare. Anslut kabelnätet kontakten till temperatur avsändaren. Anslut den andra änden av kabelstam till baksidan av temperaturmätaren.
4

Anslut den vita kabeln från temperaturmätare till en tråd från fordonets streck belysning med hjälp av en kran skarv. Skala 1/2 tum av isoleringen från änden av den svarta kabeln är ansluten till temperaturmätaren. Leta upp en skruv kopplad till en metalldel på fordonet i närheten av temperaturmätaren. Lossa skruven genom att vrida den moturs med en skruvmejsel. Vira den skalade änden av den svarta kabeln runt skruvhuvudet och dra sedan åt skruven.
5

Strip 1/2 tum av isoleringen från änden av den röda kabeln är ansluten till baksidan av temperaturmätare . Skjut den nakna änden av den röda kabeln i en ändskarv. Skjut den ena änden av patronen säkringen i den andra änden av den ändskarv. Crimp stumskarv ordentligt. Anslut den andra änden av patronen säkringen till en påslagen 12-volts kabel som drivs när fordonets tändning är på On eller ACC.
6

Anslut batteriets minuspol och dra åt ordentligt. Prova funktionen av temperaturmätaren. Kontrollera anslutningar och säkringar om mätaren inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86898.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.