2.2 Turbo Kylning tips

En turbo ökat bilens motor blir varmare mycket snabbare än en vanlig motor utan turbo. Ibland turbon blir så varm att den kan lysa som en varm kol. Du kan kyla turbon ett par olika sätt. Några sätt är permanent kylning alternativ, medan andra är omedelbara kylning alternativ som du bara kan göra en gång, men är mycket effektiva. Den omedelbara alternativet är bäst om du behöver prestanda ökar för en kort och omedelbar tid, vill under en dragrace. Air Intercooler

En luft intercooler ger bibehållen prestanda ökar och kyler turbon effektivt. Luft suger in intercoolern och går direkt till turbo, kyla ned avsevärt. Du kan placera intercoolern framför fordonet, där radiatorn är, eller placera den på toppen av motorn med en huva scoop att ta in luft utifrån.
Water Cooling

vattenkylning intercooler använder vanligt vatten för att spraya de varma motordelar, liksom turbo, för att kyla dem. Den vattenkylning intercooler installeras ungefär på samma sätt som en normal luft intercooler, men du måste också installera en vattenreservoar. Att se behållaren är full är avgörande för intercoolern effektivitet.
Ice

Du kan placera is på vissa delar av motorn för att kyla ner den omedelbart . Många dra förare använder denna teknik, eftersom de bara behöver motorn sval för ett genomsnitt av åtta till nio sekunder. När den används tillsammans med intercooler systemet, kommer isen på intercooler inlopp föra iskall luft i turbon, så att den kan buffra upp mycket mer effektivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85296.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.