Staggered Vs. Icke-vacklade Wheels

Den häpnadsväckande av hjul och däck paket är en av de mest grundläggande formerna av fordonets tuning, och spelar en stor roll i alla aspekter av fordonsdynamik från styrrespons till acceleration. Definition

"Häpnadsväckande" är handlingen att använda olika stora hjul och /eller däcken på vardera änden eller endera sidan av ett fordon.
Hot Rods

Många prestanda fordon använda bredare däck på drivaxeln för ökad acceleration. Top Fuel dragsters är ett extremt exempel på denna ansökan.
Wheel Stagger

Högpresterande bakhjulsdrivna fordon ofta använda större hjul på baksidan än fronten. Detta möjliggör användningen av större däck på drivaxeln under upprätthållande av samma förhållande däcket aspekt som framsidan för neutral hantering.
Circle Track

Många Circle spår åkare använder större däck på höger sida av fordonet för att flytta dess tyngdpunkt och in. Icke-förskjutna däck skulle orsaka vikt att flyttas till utsidan medan svarvning, vilket skulle resultera i dålig hantering.
Moderna fordon

Många moderna bilar inte kan använda förskjutna däck olika höjd. Fordonets ABS och /eller stabilitet kontroll kommer att tolka denna förändring i däckhöjden som hjulslirning, vilket gör att systemen inte fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83771.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.