Hur man bygger Flame Kit för ditt avgassystem

Lägga ett kit eldkastare till avgassystem din klassiska cruiser är ett perfekt sätt att fånga uppmärksamhet. Kit kan köpas på nätet, men du kan göra det själv på uppfarten eller i garaget utan alltför mycket krångel. Dessa kit fungerar enbart med äldre bilar med förgasare och utan katalysatorer. Tänk, kastar flammor ur avgasröret är olagligt i många ställen. Kontrollera lokala förordningar innan du installerar systemet. Saker du behöver
Drill och metall borr bitSpark plugPlug wireToggle switchPrimary tråd (för vippbrytare) Ignition coilWire terminal connectorsWelder (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Drill ett hål i avgaserna slangen. Mät in från spetsen av avgaserna (bak i bilen) ungefär en halv tum. Borra ett hål stort nog för att passa ett tändstift. Beroende på vilken kontakt du använder, kan detta hål variera. Det rekommenderas att få tändstiftet först. Också rekommenderas är att använda en titan-nitrid-belagda borr, som kan hittas på någon järnaffär. Dessa bitar är speciellt avsedd för metall applikationer. Om fordonet har dubbla avgasrör, och du planerar att kasta eld från båda sidor, upprepa detta steg för andra avgasröret, liksom. Montera pluggen genom att skruva eller häftsvetsning det i.
2

Installera en vippströmbrytare i kupén där den kan nås från förarplatsen. Jorda den negativa (-) sidan av vippbrytare till fordonets chassi och köra den positiva (+) sidan av batteriet eller en het tråd i säkringen blocket. Den extra terminal kommer att användas för att koppla till en tändspole, så kör denna tråd mot baksidan av fordonet.
3

Installera en tändspole (du kan hitta en på skroten för liten eller ingen kostnad) nära tändstiftet. Rekommenderat är att lägga den i bagageluckan när bilen är en bil eller sängen av en pickup. Koppla den positiva (+) sidan av spolen till den extra anslutningen på vippomkopplaren och den negativa till chassit. Montera spolen med hjälp av en spole konsol, som också kan hittas i någon skroten.
4

Anslut en tändkabeln från spolen till tändstiftet. Detta kommer att möjliggöra tändkabeln faktiskt gnista. Eftersom tändstift inte arbeta bort på 12 volt som resten av bilen, måste den vara ansluten till spolen.
5

Applicera choken till förgasaren något. Rev motorn med vippströmbrytare på. Detta kommer att överbelasta motorn med bränsle och skicka rå rökgaser ner avgasröret, där tändstiftet antänder dem och skapa en flamma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83170.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.