Vad gör intaget Runner Längd i ett topplock Mean till en motor

Cylinder head matchning handlar om vetenskap,? Balansering absolut luftflödet och flödeshastigheten är av största vikt att upprätthålla prestanda från tomgång till röda linjen. Intag port runner längd är en bidragande parameter, men kanske inte så mycket som du kanske tror. Flow vs Velocity

Ett motorns cylindrar kommer bara att dra i en begränsad mängd av luft genom inloppsportarna. En liten diameter inloppsport tvingar luften att strömma genom snabbare att fylla cylindern. Detta ökar lågt varvtal vridmoment, men begränsar absolut luftflöde och således topp-slutet hästkrafter.
Inloppsport Längd

Making inloppsporten längd längre fall luften att flöda igenom snabbare utan hästkrafter begränsningar inneboende gör det mindre i diameter. Men i slutändan är insugningsport längd inte alls lika viktig som dess tvärsnitt och design. Insugningsröret s löpare fungera huvudsakligen som en förlängning av huvuden "insugsportarna, vilket gör att motorn byggare att finjustera motorns arbetsområde utan att behöva oroa huvudet port längd.
Resonant Tuning

Air är både elastisk och har massa. När en motors insugningsventil stänger, luften inne i inloppsporten och grenrör löpare fortsätter att röra sig, komprimering mot ventilen och fjädring bakåt mot fördelaren. Dess snabba expansion orsakar då ett vakuum, vilket tvingar luften att ändra riktning och skjuta tillbaka mot inloppsventilen. Vid vissa varvtal, sammanfaller denna luft återföring med intag ventilöppningen, vilket skapar en slags "överladdning" effekt. Längre intag löpare orsaka detta överladdning effekt att hända lägre i varvtalsområdet, och kortare placera den högre i intervallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96417.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.