Hur du gör din egen Air Scoops

En hemmagjord huva scoop kan klä upp ditt lager bil eller muskel bil. Inte bara kommer det att se bra ut, men det kommer att bli en funktionell del av de systemkomponenter som faktiskt lägger till hästkrafter, bränsleekonomi, prestanda och vridmoment på ditt fordon. Konventionella fordon som inte har någon fungerande källa att dra luft utifrån in i induktion systemet lider överhettad, syrefattiga luften. Motorrummet temperaturer höja värmen, vilket gör luftmolekylerna mindre tät innehåller mindre syre för förbränningen. Saker du behöver
glasfiberharts
Glasfiber matte (tung gauge) katalog Pensel
handsågar (liten) katalog Sponge slipkloss
slipblock
Rasp fil
sandpapper (olika kvaliteter) katalog frigolit blocket
stanniol
Sax
Måttband
borrmotorn
Borrspetsar
Slipa diskar
Electric metall sågar (med sågblad)
tuschpenna
Skruvar (självgängande) katalog stjärnskruvmejsel
Body kitt
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Köp en block av kommersiella frigolit tillräckligt stora för att tillåta dig en rejäl huva scoop. Ett block som mäter 18-inches med 24-inches skulle vara ett bra val. Skaffa ett block som redan har höjden du behöver och som kommer att spara på att minska tid
2

Rita ett mönster på sidorna av frigolit block som speglar din stil val -. En rektangulär front och avsmalnande bak ger ett enkelt snitt. Bestäm om du vill avsmalnande sidorna ner för att möta huven, i vilket fall du kommer att dra den vinkeln på baksidan och framsidan av frigolit blocket.
3

Använd en handsåg för att skära era avtar frigolit blocket för en grov. Skär den övre koniska först. Klipp jämnt och långsamt. Skär side smalnar sist. Oroa dig inte om en monteringsbygel läpp. Du kommer att ha överskott överlappning på glasfiber bladet som kommer att sträcka sig ut och ligga platt.
4

Uppnå allmän profil du behöver, sedan använda en rasp fil att bringa ytan ned ytterligare till en mer exakt form . Använd grovt sandpapper (60-grit) för att jämna ner det ytterligare. Den sista etappen av slipning blir med den fina 400-slippapper.
5

Montera frigolit block på din huva och anteckna den koniska eller veck i huven som inte kommer att tillåta blocket sitta i jämnhöjd med huven (om någon). Använd en tuschpenna för att markera den ungefärliga vinkeln. Använd en trä rasp att raka bort det behövs material, men gör det i etapper, rakning blocket, montera det, rakning blocket, fortsätter processen metodiskt
6

lägga ut en stor del av tenn. folie på en plan bänk. Ställ frigolit scoop över det. Du kan placera aluminiumfolie ovanpå skopan för enkel borttagning av frigolit. Drapera en stor bit av glasfiber matt över scoop profilen. Överlappar båda sidorna och bakpartiet med ungefär en tum eller två. Överhäng scoop intag (front) topp och sidor med cirka 1/2-tums. Klipp profilstycket ut med sax. Häng bit över skopan och rikta in den igen.
7

Använd en pensel doppad i glasfiber harts klistra ned matt, med början längst upp i skopan och fläktade nedåt. Använd badda och borsta slag, med rikligt med harts. Förläng harts förbi skopan kanterna på glasfiber matta som ligger platt på bänken. Låt det inrättas torka tills den härdar. Låg på en annan tjock päls av harts och låt den torka. Du kan lägga till flera mer rockar, bara göra dem tunt.
8

Lämna frigolit mögel på plats. Använd handsåg att trimma kanterna, ta bort överflödigt glasfiber. Lämna en platt montering läpp om 1/2-tums bred runt sidorna och bak (detta kommer att vara din montering fläns). Fila kanterna närmare ändarna med rasp filen. Använd olika kornstorlek sandpapper, börja med grov och slutar med böter. Kontrollera att flänsen läppen har en konsekvent bredd
9

Använd 60-grit sandpapper virad runt en svamp slipning block till sand hela scoop ner -. Topp och sidor. Använd en hård slipkloss och sandpapper för att slipa läppfläns platt på alla sidor. Sand med olika gryn tills du har kommit till den sista etappen med den fina 400-grit.
10

Slipa eventuella brister. Om du hittar flera luftfickor eller veck, fylla i dem med kroppen kitt och en spackel. Sand ner kroppen spackel tills du nått önskad finish. Lossa frigolit gjutformen glasfiber skal.
11

Placera skopan på motorhuven och rita en skiss av det på huven där du vill ha den placerad. Ta skopan och rita ännu mindre disposition, jämnt fördelade runt en tum insidan av den första utkast - detta kommer att vara hål du skär i huven. Ta borren och en liten borr och borra fyra hål i hörnen av insidan kontur. Borra tillräckligt hål i samma område så att du kan montera en metall sågblad i öppningen.
12

Lyft huven och lägga en filt över motorn. Låt huven vilar på några tjocka träklossar. Ta metallen såg och sticka kniven i ditt borrhål och skär aa rak linje, efter din markant (inre kontur). Skär alla sidor och ta bort metallstycke.
13

Ta bort träklossar och filt och stänga huven. Center skopan över hålet. Borra minst tre fästhålen (per sida) genom läppen kanten av skopan, med användning av en liten borr. Använd en stjärnskruvmejsel för att dra åt de självgängande skruvarna i fästet läppen - två sidorna och baktill. Ta skopan och måla och returresa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84965.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.