Hur Keramisk Coat en Exhaust

En keramisk avgas beläggning fungerar som ett isolerande skikt på avgasröret som överför värme genom att flytta det från fordonets insida till utsidan på ett effektivt sätt. Lägga till en keramisk beläggning till ett avgasrör är en enkel process, men det finns flera steg och specialiserade verktyg som är inblandade. Det viktigaste verktyget behövs är en färg spruta eller luft borstning maskin. Detta projekt kommer att ta ungefär en eller två dagar att slutföra. Saker du behöver
Wrench eller Ratchet set
Avfettning renare
Stålull
gamla trasor
Handdukar
Tri-natriumfosfat
Respirator
Ögonskydd Presenningar
Maskeringstejp
värmeaktiveras keramiska sprejbeläggning
sprutpistol
Skrot papp
Visa fler instruktioner
1

Demontera avgasröret från fordonet med hjälp av en skiftnyckel eller Ratchet set. Flytta avgasröret till den plats där du kommer att rensa avgasröret före beläggning med keramiska beläggningen.
2

Rengör hela ytan av avgasröret, inifrån och ut, med ett avfettande rengöringsmedel. Detta kommer att ta bort all smuts, fett och olja från ytan av avgasröret. Ta bort eventuella svåra att ta bort smuts med en stålullskudde. Skölj med rent vatten och torka med gamla handdukar.
3

Tvätta ytan av avgasröret i tri-natriumfosfat. Denna kemikalie kommer att ta bort alla spår av fett från ytan av avgasröret och det kommer också att hjälpa den keramiska beläggningen stick på ytan mycket bättre.
4

Spread presenningar över någon yta som du inte vill målade. Håll presenningar på plats med maskeringstejp eller tunga föremål. Du kan måla den keramiska beläggningen på inomhus eller utomhus. Om du väljer att måla utanför, se till thatthere är liten eller ingen vind den dag som du målar. Ventilation är ett måste inomhus. Öppna alla dörrar och fönster som leder till området.
5

Bär ögonskydd och andningsskydd. Fyll pistolen med den keramiska beläggningen spray. Spraya in-och utsidan av avgasröret med den keramiska beläggningen. Du kommer antagligen behöva spraya hälften av utsidan, sedan vända på den och måla den andra sidan när den keramiska beläggningen är torr. Låt beläggningen torka i en timme.
6

Byt avgasröret inne i fordonet när den keramiska beläggningen är torr. Slå på fordonet och låta avgasrören att värma. Detta ställer in den keramiska beläggningen och förhindrar den från att flagna. Tillåt avgasrören att förbli varm under ca 30 minuter. Låt avgassystemet svalna.
7

Demontera avgassystemet och upprepa ansökningsprocessen två gånger. Detta ger avgasröret en tjock, isolerad keramisk beläggning som kan pågå i åratal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84642.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.