Hur är multi-Spark Ignition Uppnått?

Bokstäverna "MSD" kan vara ett varumärke, men också hänvisa till en av de mest effektiva typer av tändsystem på marknaden idag. Multiple gnisturladdning ger din tändstift flera chanser att antända luft /bränsleblandningen och tillåter systemet att arbeta vid praktiskt taget obegränsad rpm. Tändning Basics

Mycket händer när en bil distributör eller vevaxelsensor utlöser en tändning händelse. I en poäng-typ distributör tändning, punkter och kondensor trigger gnista energi att flöda genom ledningarna, där det går in spolen och bygger upp energi genom induktion i spolen. En kondensator ansvarsfrihet tändning (CDI) använder en kondensator i linje mellan spolen och distributören. En multipel-gnisturladdningen (MSD) tändning är en typ av CDI som använder en växling mekanism för att snabbt slå kondensatorn på och av för att skapa flera gnista händelser under samma trigger cykel.
Induktion vs Kondensator Ignition

en tändspole är i huvudsak en spänningsförstärkare som handlar bort viss av strömstyrkan för ökad spänning vid gnista. Du kan tänka på spolen som en skillnad-maskin, multiplicera inspänningen med ett fast belopp oberoende av inspänningen. Problemet med spolar är att el tar en stund att gå igenom, och lägre spänning el tar ännu längre tid. En kondensator är en sorts batteri som kan ladda upp och ladda inom nanosekunder. Skickar ström till kondensatorn laddar, kondensatorn kommer snabbt fullgöra alla sina samlade energi när stoppen tillförd energi eller den når sin lagringskapacitet, skicka en snabb spik av elektricitet genom spolen
<. br> CDI vs MSD Tändning

Placera en kondensator in-line mellan spolen och distributören eller triggmekanismen gör två saker. Först, det snabbt spänningstoppar till tändstiftet, vilket resulterar i en mycket snabb, mycket varmt gnista. Gnistan har kort varaktighet skulle vara en dålig sak, förutom att - eftersom det är så kort varaktighet - det lämnar tid för flera mer gnistor uppstå under samma tidsperiod. Detta ger tändstiftet flera chanser att tända luft /bränsleblandningen, vilket resulterar i ökad effektivitet och makt. Den CDI tändning själv erbjuder också en annan fördel, i att kondensatorn inte bryr sig vad poängen gör efter den initiala utlösande händelsen. En CDI kan bidra till att minska effekten av "poäng studsa," ett fel i punkterna mekanism som minskar övre rpm potential.
MSD omkopplingskretsen

Så, om kondensatorn kommer att fortsätta att samla energi tills energin rinner genom det, då det enda sättet att uppnå en multipel-gnisttändning är att snabbt vända kondensatorn på och av. Istället för att använda ett gäng små och väldigt snabb switch-vända Gremlins i lådan, tillverkare använder MOSFET (Metal Oxide Semiconductor fälteffekttransistorer) och en självoscillerande halvbrygga föraren att köra MOSFET. MOSFET är effektivt solid-state reläer som antingen kan blockera ström eller låt den igenom när en omkopplingssignal stimulerar MOSFET. Den självsvängande föraren använder inre motstånd för att automatiskt svänga en utsignal, snabbt byta de många MOSFET på och av. Detta är vad som orsakar gnistan till "flimmer" i stället för att bara blinka och avstängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87559.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.