DIY Boost Gauge

Boost mätare ger dig en realtid avläsning av din turbo produktion, oftast i pounds per kvadrattum, eller PSI. Att kunna avläsa turbotryck är avgörande när trimma din motor. Även om din bil är slut, är en boost mätare ett bra sätt att hålla koll på din turbo systemets hälsa. Eventuella vakuum läckor eller andra turbo fel kommer att avslöja sig som sänks och /eller inkonsekventa boost avläsningar tryck, lätt att observera via en boost mätare. En boost mätare kan också vara ett attraktivt komplement till det inre av ditt fordon. Saker du behöver
Boost
gauge kit Montering pod
Skruvmejselsats
Avbitare
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss bilens minuspol innan du påbörjar installationen för att undvika risken för elektriska stötar när du arbetar med bilens kabelstam.
2

Montera mätaren pod i dess avsedda plats med den medföljande dubbelhäftande tejp . Avlägsna pod ansiktet, och placera Laddtrycksmätare i pod s spårvidd kortplats. Fäst mätaren på plats genom att trä på pod ansiktet. Addera 3

Ta bort alla skruvar och fästen som håller instrumentbrädan paneler under bilens rattstången. Generellt är dessa längs instrumentbrädans undersida. Lyft instrumentpanelen gratis, så att du tillgång till bilens kabelstam.
4

Strip ungefär en fjärdedel av en tum av isolering från någon av trådarna lager 12V i bilens ledningsnät. Hänvisa till en verkstadshandbok för diagram fordonets ledningar om du är osäker på tråd platser.
5

Linda boost mätare tråd 12V källa runt den avskalade delen av beståndet 12V kabeln. Tätt säkra anslutningen med eltejp. Placera den andra ändan av det uppsving mätare tråd genom den öppna streck området, på baksidan av det uppsving spårvidd. Anslut den till Laddtrycksmätare makt terminal.
6

Lossa någon av chassit skruvarna under den exponerade streck området. Dessa metall Phillips-skruvar förankrade i bilens chassi. Vira boost trådtjocklek marken runt halsen av chassit skruven, dra åt skruven i chassit. Dra den andra änden av jordledningen till den bakre delen av Laddtrycksmätare, och anslut den till den utsedda terminal.
7

Dra Laddtrycksmätare vakuum linje genom beståndet ledningsnätet genomföring i fordonet brandvägg . Fortsätt att mata in linan i motorrummet området tills det är tillräckligt lång för att nå ett vakuum källa.
8

Skär någon av de lager turbo vakuumledningarna i hälften med avbitare. Det är enklast att använda den närmaste källan till brandväggen, såsom eventuella vakuumledningar dras in i insugningsröret. Efter att ha separerats, anslut varje öppna änden av vakuumledningen till motsatta tapp på den medföljande T-koppling.
9

Fäst boost linje gauge vakuum till den återstående T-koppling bung. Stoppa undan allt överflödigt foder och säkra ett lager linje med eltejp. Byt interiören instrumentpanelen, se till att alla kablar är undangömt inuti.
10

Starta bilen och se till att mätaren pod är fullt funktionsduglig genom att varva med motorn och kontrollera att vakuumet fluktuerar trycket avläsning. Också, slå på bilens strålkastare för att säkerställa Laddtrycksmätare ordentligt ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86398.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.