Hur man installerar ett Aluminum intag på 383 Mopar

I jakten på fler hästkrafter, är ett av de snabbaste sätten för att uppnå målet att minska belastningen förskott genom att installera ett grenrör aluminium intag. Den 383 Mopar motorn är en utmärkt kandidat, eftersom stroker inställning kan rymma både singel-planet och dual-planet grenrör lätt. Installationen av en aluminium insugningsrör är okomplicerat och ganska lätt. Saker du behöver
nya termostaten
packningar insugningsröret
intag valley lock (för singel-plan inloppsrör endast) katalog ½-tums och 5/8-tums uttag med spärrfunktion
Silicon Epoxy
rörmokare tejp
Timing ljus
Visa fler instruktioner
Ta bort Gjutjärn insugningsrör
1 kylvätska

Drain från kylaren. Koppla övre och undre kylarslangar.
2

Ta distributören genom att lossa bulten på fästet. Använd ett fett penna eller en bit krita att göra ett märke på kanten av distributören, och ett motsvarande märke på fästet. Detta kommer att hjälpa till att rikta distributören vid ominstallation.
3

Lossa bränsleledningarna, slangar vakuum och gasreglage koppling från förgasaren. Anslut bränsleledningen med en gummi lock för att förhindra bränsleläckage.
4

Unbolt och avlägsna förgasaren genom att lossa de fyra bultarna vid basen. Inspektera bottenplattan för fel eller onormalt slitage. Om bottenplattan verkar bra, hålla det för det nya grenröret.
5

bort termostathuset och använd en skruvmejsel för att bända ut termostaten. Koppla från sensorn temperaturmätare och ledningar, och säkert flytta dem båda till en sida av fender väl.
6

Lossa skruvarna längs omkretsen av gjutna insugningsröret, och ställ dem åt sidan. Ta bort insugningsröret och skrapa bort eventuell resterande del av de gamla packningarna insugningsröret vid topplocken. Addera förbereda nya insugningsrör
7

Använd kisel epoxi och noggrant vulst den längs intag löpare på undersidan av den nya aluminium insugningsröret. Använd motsvarande kisel epoxin pärla de nya insugningsröret packningar och montera nya packningar till undersidan av grenröret.
8

För installation av en enda plan insugningsrör, installera ett aluminium intag dal panorera för att täcka oljning område för lyftarna under insugningsröret. Installationen av en dual-plan insugningsröret kräver inte denna panna.
9

Installera den nya termostaten i brunnen. Fäst den nya termostaten packningen till undersidan av termostathuset med en sick av kisel. Bulta huset under den nya termostaten.
10

Placera plattan förgasaren basen till insuget och skruva förgasaren till grenröret. Addera Installera Manifold Aluminum Intake

11

Placera den nya insugningsröret på motorn, rada upp bulthålen i grenröret till bulthålen i motorblocket. Fixera grenröret till blocket.
12

Fäst temperaturmätare sensorn till sitt spår. Återanslut gasen koppling och bränsleledningen till förgasaren, och sätt tillbaka vakuumslangar till posten som matar den sekundära i förgasaren.
13

Ersätt distributör, rada upp markeringarna på fästet till markeringarna på distributören. Dra inte åt distributören fäste, eftersom du kommer fortfarande att behöva tid motorn.
14

Fäst övre och undre kylarslangar. Fyll kylaren med kylarvätska och vatten.
15

Slå på tändningen. Använd stroboskop till ordentligt när motorn. För 383 Mopar stroker, är sex till åtta grader före övre dödläget rekommenderas, men detta beror på din ventilstyrning profil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86351.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.