Hur man installerar en Roll Bar i en MR2 Spyder

Toyota MR2 är väldigt kul och cool cabriolet som ger bra prestanda i kombination med förmågan att släppa toppen. Men från fabriken, inte MR2 inte komma med en skyddsbåge, vilket många anser ett måste säkerhetsfunktion i en sportbil som den här. En eftermarknaden skyddsbåge kan installeras i en MR2, men det är inte det lättaste och tar några speciella verktyg och färdigheter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Drill
roterande skärverktyg
Silikon
underbeläggning
Saxar
Visa fler instruktioner
1

Sätt uppifrån och ner. Koppla bort den negativa batteripolen på batteriet. Med en sockel, ta bort säten, säkerhetsbälten rullar säkerhetsbälten och axelremmar styrbultar. Avlägsna utsläpp genom avdunstning kapselns lock som skruvas fast på bilen på förarsidan. Ta bort locket bränslepumpen, som hålls på med silikon. Koppla loss kablarna och slangarna som går på bränslepumpen och bränslemätare avsändare på passagerarsidan. Koppla ur avdunstning linje. Lossa skruvarna för datorn fästet på brandväggen bakom förarsidan och vrid fästet runt.
2

Ta del av mattan och brandvägg isolering så att de bakre stag plattorna som ska installeras. Ta bort batteriet luftskåpet från motorrummet. Koppla loss ventilen tanklocket och vent slang under bilen. Unbolt och ta bort bensintanken med hjälp av en assistent. Addera 3

Ställ skyddsbåge på plats, var försiktig så du inte skadar suffletten. Passa in de övre skyddsbåge fästena på huvud bågen med guiden axelremmar fästpunkter. Installera skruvarna som håller stången på plats på axeln guider och dra åt dem.
4

Kontrollera att stången sitter hela vägen ner i bilen. Markera var du ska borra hål genom hålen i störtbågen monteringsplattan konsoler som vägledning. Borra rätt storlek hål med en borrmaskin.
5

Flytta under bilen till bränsletanken hålighet där tanken togs bort. Använd ett roterande skärverktyg för att öppna en slits på vardera sidan av bränsletanken hålrum så att du kan installera den främre nedre back-up plattor. Se till att du inte skär genom chassit krysstag.
6

Skjut backup plattorna genom hålen och har en assistent gänga bultarna på handkraft. Montera de bakre nedre plattorna hoop backup och dra åt dem. Använd en lång skruvmejsel för att skjuta tillbaka upp skyltar med muttrarna fast så att den ansluter med bulthålen som borrades i steg 4. Dra åt bultarna.
7

Flytta tillbaka till motorrummet och använd roterande skärverktyg för att skära bort muttern vinkeljärn som svetsas på förarsidan av brandväggen. Detta bör vara släta för att tillåta stödplattan vara ordentligt installerat. Montera bakre stag montering bultar genom brandväggen och in backup plattor med de ursprungliga bultarna och brickorna.
8

Kontrollera alla skruvar är åtdragna. Täta alla öppningar som klipptes med expanderande skum och sedan spraya den exponerade metallen med underbeläggning för att förhindra rost. Sätt tillbaka bränsletanken. Fäst alla tråd, bränsleledningar och avdunstning linjer som lossades. Installera datorn, luft box och batteri. Trimma evaporativ kapseln täcka och installera om den. Limma bränslepumpen täcker igen. Montera hjulen säkerhetsbälten och Fäst axelremmar guide till störtbågen istället för bilen. Trimma bakre mattan och bagage lådor fack för att passa runt störtbågen. Installera sätena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95200.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.