Dual Batterikoppling Guide

Lägga elektriska tillbehör såsom ett stort ljudsystem till din bil eller lastbil placerar en stor påfrestning på den ursprungliga utrustningen batteriet. Batteriet är i allmänhet liten eftersom fordonet inte var konstruerad för att stora elektrisk belastning. Installera ett extra batteri eliminerar detta problem och hjälper bilen startar snabbare i kallt väder. Om man installerar

Den bästa platsen för att lägga till ett andra batteri är under huven. Eftersom de flesta bilar inte kommer att ha plats för två batterier på samma sida av bilen, är det en bra idé är att kolla efter ett område stort nog för att batteriet på den motsatta sidan av under-huven område. Ett andra batteri kan monteras i trucken om allt annat misslyckas, men tänk på att batterikablarna av den längden skulle vara skräddarsydd och ganska dyr. Använd sunt förnuft när du dirigera nya batterikablar och andra ledningar och hålla alla kablar borta från höga värmekällor som utblåsningsgrenrören.
Wiring

Ett andra batteri bör isoleras elektriskt från det primära batteriet med hjälp av ett batteri isolator. Denna enhet bryter förbindelsen mellan de två batterierna när tändningen stängs av för att förhindra att båda batterierna töms lämnar dig med en bil som inte startar. Genom att ansluta batterierna när motorn är igång enheten gör det extra batteriet laddas av fordonet alternator.Isolators är antingen mekaniskt relä system eller solid-state-enheter.

En isolator kommer att ha en terminal för en anslutning till tändningslåset, en terminal för marken och en stor terminal för varje positivt batterikabeln. Montera isolatorn under huven för kortast möjliga tråd körningar och lättare tillgång till en 12-volts källa ur tändningslåset. Denna 12-volts kabel ska vara avstängd när nyckeln är avstängd, och på både under start av motorn och motorn igång.

Göra anslutningarna till batteriets positiva uttag med batterikablar samma spårvidd som den ursprungliga utrustningen kablar utom i fallet med en trunk-monterad batteri. När batteriet sätts i de bakre kablarna använder batteri större än den ursprungliga utrustningen kablarna. Marken och positiva kablar till isolatorn är regelbundna 12 -. Eller 14-gauge fordonsindustrin tråd

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83585.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.