Hur Wire en Automotive Electric Fan

Automotive kylfläktar är en viktig del av ett fordons kylsystem. Om en bil har ingen luft rör sig genom kylaren eller över motorn, kommer motorn överhettas. En överhettad motor kan skadas inom några minuter, och därför hålla fordonsindustrin kylfläkten i funktionsdugligt skick är en övre priority.When en fläkt är otillräcklig för att ge tillräckligt med luftcirkulation, kan ytterligare en elektrisk fläkt tillsättas. Fläkten måste anslutas till fordonsindustrin elektriska systemet ordentligt så att fläkten fungerar bara medan motorn är igång. Saker du behöver
Automotive elektrisk fläkt
Splice Terminalanslutningarna
Elektriska tänger
Automotive elektrisk tråd, koppar, 14 AWG
Crimp-stil flatstift, dimensionerad för 14 AWG tråd
Crimp-stil kvinnliga snabbkoppling terminaler, storlek för 14 AWG-kabel
enpoliga, envägs fordonsindustrin relä, 10 amp
Solderless vippbrytare, 10 amp minimum rating
Borr med diverse borr

Visa fler instruktioner
Switch Installation
1 en vippströmbrytare (till höger) kan installeras genom ett hål i instrumentbrädan.

Borra ett hål i instrumentbrädan tillräckligt stor för vippbrytare. Skär en längd av tråd och band 1/2 tum av isoleringen från den ena änden av kabeln. Placera en snabbkoppling terminal över den avskalade änden av tråden och crimp terminal till tråden.
2

Placera en Skarvhylsa över bilen starter tråden. Sätt in den fria änden av den tidigare skurna trådlängden i Skarvhylsa och kläm Skarvhylsa för att göra den elektriska anslutningen. Addera 3

Placera snabbkoppling terminal på en av växeln terminaler. Skjut de två tillsammans tills snabbkoppling terminalen sitter tätt på strömbrytaren.
4

Kör en längd av tråd från switchen till batteriet. Strip 1/2 tum av isoleringen från varje ände av kabeln. Placera en snabbkoppling terminal över varje ände och crimp terminalerna trådändarna. Skjut snabbkoppling terminal på switchen änden av kabeln till den återstående kontaktstift tills snabbkoppling passar tätt på strömbrytaren.
5

Lossa muttern på toppen av vippan och installera omkopplare i hålet från baksidan av instrumentbrädan. Sätt tillbaka och dra omkopplaren låsmuttern så att det håller omkopplaren på instrumentbrädan.
Fläktreläet Installation
6 Varje plint är märkt med ett nummer.

Tryck snabbkoppling terminal på brytarledning på "85" terminal på reläet.
7

Skär en längd av tråd tillräckligt lång för att nå från reläet till batteriet och remsor 1/2 tum av isoleringen från varje ände av kabeln. Placera en snabbkoppling terminal på ena änden av tråden och crimp terminalen till tråden. Placera en spade terminal över den andra änden av tråden och crimp terminalen till tråden. Skjut snabbkoppling terminal på "86" terminal på batteriet.
8

Placera en spade kontakt över änden av den svarta kabeln på fläkten och crimp terminal till tråden. . Placera en snabbkoppling terminal på den röda (eller vita) kabeln på fläkten och crimp terminal till fläkten

Observera: Många ersättningsprodukter fans kommer med ändarna av fläktkablarna förväg avskalade. Om kablarna är unstripped, band 1/2 tum av isoleringen från varje tråd änden först och sedan gå vidare med det här steget.
9

Skjut snabbkoppling terminal från fläkten tråd på "87" terminal på reläet.
10

Lossa en av de bästa bultarna på den negativa batteripolen. För in de två flatstift i utrymmet mellan batteripolen och den övre bulten. Dra åt skruven så att den håller flatstift tätt mot batteripolen.
11

Skär en bit tråd som sträcker sig från batteriet till reläet och band 1/2 tum av isoleringen från varje tråd ände. Placera en spade terminal över en av trådändarna och crimp terminal till tråden. Placera en snabbkoppling terminal på den andra trådänden och crimp terminal till tråden.
12

Lossa en av de bästa bultarna på batteriets pluspol. Sätt i spade terminalen i utrymmet mellan batteripolen och den övre bulten. Dra åt skruven så att den håller spade terminal tätt mot batteripolen. Skjut snabbkoppling uttaget på den andra änden av denna tråd på "30" terminal på reläet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84223.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.