Hur man testar Pertronix

Pertronix är ett företag med huvudkontor i San Dimas, Kalifornien. Även om det gör avgassystem och delar till Harley-Davidson motorcyklar, är företaget mest känt för tillverkning av högpresterande tändsystem för bilar. Pertronix tändsystem leverera mer än dubbelt så mycket spänning som de flesta fabriksautomationssystem tändning, som levererar mer kraft till tändstiften och ökar fordonets totala hästkrafter. Vem som helst kan installera ett Pertronix tändsystem, men grundliga tester bör göras för att se till att allt fungerar. Saker du behöver
Voltmeter
20-gauge byglingskablar
Key
Visa fler instruktioner
1

Mät resistansen hos spolen med hjälp av en voltmeter. Justera inställningarna på din voltmeter att använda en skala från antingen 15 volt eller 20 volt. Antingen inställningen fungerar bra. Jorda spolen med hjälp av en 20-gauge jumper kabel. Anslut krokodilklämman i ena änden av kabeln till den "negativa" terminalen på spolen, och montera den andra änden till en jordpunkt på motorn eller karosseriet. Med spolen jordad, röra voltmetern röda (positiv) nod till spolens "positiva" terminal, och voltmetern svarta (negativa) nod till någon jordpunkt på bilen. Vrid tändningsnyckeln till läge "på" och ta en läsning av spolresistansen, som visas på voltmetern. Vrid nyckeln till läge "off".
2

Test motstånd tändningslåset. Se till att tändningen är avstängd. Trace ner alla kablar som är anslutna till motorns spole. Antal trådarna så att de lätt kan bytas ut efter mätningen, koppla bort dem från spolen så att tändningen är i en fristående läge. Justera inställningarna på voltmetern så att mätaren är konfigurerad för lägsta möjliga "ohm" inställningen. Tryck på den röda noden till ottomotor terminalen. Samtidigt pekar den svarta noden mot negativa antändning terminalen. Titta på displayen för att se tändelementet och anteckna numret. Återanslut tändkablar till motorns spole.
3

Beräkna antalet ampere som förbrukas av tändsystemet. Ta det antal volt i spolresistansen och dividera med mängden antändningsmotstånd. Denna siffra är mängden strömstyrka som används av systemet. Åtta-cylindriga fordon kan arbeta säkert med upp till åtta ampere. Mindre motorer bör inte ha fler än fyra ampere. Om din tändsystemet producerar mer ampere än detta, överväga att installera en ballastresistor mellan spolen och tändning. Detta kommer att reglera flödet av elektrisk ström mellan de två delarna.
4

Starta motorn. Det mest direkta sättet att testa Pertronix tändningen är att sätta nyckeln i bilen och vrid. Om motorn startar, har installationen lyckats. Om motorn inte startar, kommer en del felsökning krävs. Kontrollera att se till att alla kablar är säkrade ordentligt och att jordkabeln har anslutits till distributören. Kontrollera också att se till att de positiva och negativa kablarna inte har placerats i omvänd position. Om allt görs på rätt sätt, då luftspalten mellan magneten hylsan och modulen är förmodligen för stor och bara måste minskas genom att dra hylsan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86284.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.