Installation av en bromsspak på en '02 Toyota Sequoia

Installera en broms controller på en Toyota Sequoia kan hjälpa till att få det SUV redo att dra en båt eller motorcykel trailer upp till sjön eller till din favorit ridning destination. Broms controllers övervaka tågförarinmatning på Sequoia bromspedal sedan reagerar genom att överföra enligt gällande att en släpvagn elektriska bromssystem. Bromsen regulatorn kräver en speciell installation som kommer att ge en modulerad anslutning av Sequoia bromsar till dragkroken i ryggen. Saker du behöver
Skruvmejsel
Batteri tång
Wire Tap
12-gauge isolerad koppartråd
Avbitare
Wire strippor | 12-gauge wire skarvhylsor
40-amp inline säkring
20-amp inline säkring
Visa fler instruktioner
1

Identifiera en lämplig plats inne i Sequoia kabinen att montera bromsen styrenheten. De är oftast installeras på ett synligt ställe under instrumentbrädan inom en armlängds räckhåll förarsätet. Dra åt skruvarna i plasten streck genom att vrida medsols med en skruvmejsel.
2

Route bromsen handkontrollens stoppljus eller bromsljus tråd (oftast röd) under instrumentbrädan och till en punkt strax bakom utgående tråd av bromsljus controller switch. Klipp kabeln och skala av ca 1/2 tum av tråd isolering. Sätt den röda tråden i tråden kranen och stäng tråden kranen runt Sequoia befintliga bromsljus linje.
3

Route två nr 12 gauge tråd genom Sequoia brandvägg och längs utsidan av motorrummet till batteriet. Strip ca 1/2 tum av isoleringen i båda ändarna av varje tråd. Anslut en nr 12 tråd till controllerns minuskabeln. Anslut den andra tråden till regulatorn batteri bly. Sätt in båda uppsättningarna i ändarna av en pressning kontakt, sedan tillämpa tryck med pressverktyg på båda ändarna av anslutningen.
4

in nr 12 kabeln är ansluten till batteriet (röd) linje i ena änden av 20-amp inline säkringen. Dra åt skruven som håller kabeln till säkringen. Upprepa detta steg för 40-amp säkring, som kommer att anslutas till släpet stift (blå) linje.
5

Lossa batteriets minuspol genom att vrida bulten terminal kabeln moturs med batteriet tång. Wrap ca 1/2 tum av den exponerade minuskabeln från bromsstyrning runt terminalen bulten. Dra batteriets minuspol bult.
6

Kör en kort längd av nr 12 tråd mellan batteriet och den 20-amp säkring vid slutet av handkontrollens batteri linje. Klipp kabeln till rätt längd och strippa ca 1/2 tum av isoleringen från endera änden av tråden. Slip ena änden av den nya kabeln i den 20-amp säkring och dra åt skruven, sedan in den andra änden i den positiva batteripolen, samma som i steg 5.
7

Route annan längd Nr 12 tråd mellan den 40-amperes säkring och vagnens elektriska uppkopplingen på baksidan av Sequoia. Detta kan göras genom att vika tråden under dekorativa plast sparka plattor under fordonets dörrar, eller genom att köra kabeln under bilen, stannar då och då för att hänga vajern från Sequoia ram.
8

Strip ca 1/2 tum av isoleringen från den bakre änden av nr 12 kabeln är ansluten till regulatorns bromsutgången. Sätt in den i öppningen på vagnens elektrisk service anslutning märkt för elektrisk broms makten. Detta är vanligtvis i mitten av 7 - och 5-stiftskontakter. Dra åt skruven så att kabeln inte kommer att dra loss i några små bogserbåtar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96503.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.