Lägga till en kontakt i en motorcykel batteri

Många motorcyklar som har en elektrisk startmotor innehåller 12-volts batterier. Med spridningen av bärbara enheter, t.ex. mobiltelefoner och MP3-spelare, med en bil eluttag på en motorcykel är en bra idé. Tyvärr är motorcyklar utformade för att vara en kompakt form av transport, så de flesta motorcyklar inte har en fabriksinstallerad power point. Om du bestämmer dig för att lägga en eftermarknad strömkontakt, måste du ha tillgång till motorcykelns batteri facket. Saker du behöver Sida 2 lod-typ ringkabelskor
Elektronisk löda
Lödkolv
Röd elektrisk tråd
Svart Elektrisk tråd
Elektriska tänger
Skiftnyckel Sida 2 hopkopplingshylsa Terminalanslutningarna
Väderbeständig bil eller marin Nätkontakt
Skruvmejsel
Hex skiftnycklar (tillval) katalog Motorcykel bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera instruktionsboken för att lokalisera batterifacket. Om batteriet är placerat under sitsen, Lossa skruvarna och ta bort sitsen. Om batteriet ligger nära motorrummet, ta bort batteriluckan.
2

Ta bort 1/2 tum av isoleringen från den ena änden av den röda kabeln. Placera den avskalade änden av den röda kabeln i den första ringen terminalen och löda terminalen till tråd.
3

Ta bort 1/2 tum av isoleringen från den ena änden av den svarta kabeln. Placera den avskalade änden av den svarta kabeln i den andra ringen terminalen och löda terminalen till tråd.
4

Avlägsna bulten från batteriets pluspol, med nyckeln. Placera ringen terminalen över bulten axeln och sätt tillbaka skruven och batterikabeln till batteriets pluspol. Dra åt skruven så att den håller batterikabeln och ringen terminalen tätt till batteripolen.
5

Ta bort bulten från den negativa batteripolen. Placera ringen terminalen över bulten axeln och sätt tillbaka skruven och batteri kabeln till den negativa batteripolen. Dra åt skruven så att den håller batterikabeln och ringen terminalen tätt till batteripolen.
6

Dra kablarna till den plats på motorcykeln där power point kommer att placeras. Placera en av de terminala kabelskarvdon kontakter över den röda tråden. Sätt pluskabeln power point i denna hopkopplingshylsa anslutningskontakt. Crimp anslutning till ledarpar.
7

Placera den återstående hopkopplingshylsa ändanslutningsdon över den svarta. Sätt minuskabeln power point i denna hopkopplingshylsa anslutningskontakt. Crimp anslutning till ledarpar.
8

tillbaka sätet eller batteriluckan tillbaka på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84456.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.