Hur polska topplock

Det är en gåta, synes tolkningsbart om inte ditt namn är antingen Lao Tzu eller Ed Pink, att det mänskliga ögat är oftast mer imponerad av overklighet över vad det kan se än den verklighet som det inte kan . Oddsen är att, om du läser detta, då du en av de mängder av gearheads lurats av mannen att tro att vackra portar är den bäst presterande slag. Faktum är att polering tillför något till prestanda, ofta förnedrande det genom att orsaka luft att fastna på ytan istället för att bygga upp ett gränsskikt och strömmar över det. Men som Tzu kunde ha sagt, lägga lösningen i naturen. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Rotary Tool Review Diamond gravyr bitar
Dorn
Penetrerande olja
Visa fler instruktioner
1

Utför allt portning procedurer du föredrar. Dessa kan innefatta packning-matchning, bunke-blandning, kort-sida sväng omformning, tryckstången nypa omforma eller eliminering eller valfritt antal andra grundläggande portning förfaranden. Portning är en exakt vetenskap, långt utöver någon 500-ord artikel. Om du inte redan har portning erfarenhet, skicka ditt huvud till någon som gör för den grundläggande port formning, och utföra följande yta att arbeta själv. Om du vill lära dig att port, läsa på i ämnet och praktik på ett fåtal skräp topplock först.
2

in en dorn (förlängning) i din valda roterande verktyg, och installera den minsta sfärisk-ended, diamanthjulet peka lite. En 5/64-inch tips (Dremel nummer 7103 eller 7105) är perfekt för denna uppgift. Dessa bitar används vanligtvis för gravera glas, jade, keramik och härdat stål och kommer att ge dig den perfekta kanalen storleken för denna beläggning teknik. Insidan av porten
3

Spray med rikligt av penetrerande olja och ange din roterande verktyg på högsta hastighet. Lay spetsen på det roterande verktyget försiktigt i portens mynning, men tillämpar inte ytterligare tryck, låta vikten på det roterande verktyget för att göra jobbet. Tanken är inte att hugga kanaler i ytan, utan snarare att låta lite för att hoppa över toppen, vilket innebär att endast ett lätt synligt spår efter sig.
4

Arbete biten i slumpmässiga patters, inklusive siffra -åttor, små och stora cirklar, våglinjer, allt utan raka linjer pekade i riktning av flödet. Detta kommer att ta ett tag, men tanken är att täcka varenda kvadratmillimeter av insidan av porten med slumpmässiga gravyr märken som pekar i alla olika riktningar. Håll området välsmord vid alla tidpunkter.
5

Torka området med en luddfri trasa och kontrollera ditt arbete med en liten ficklampa. Om du har gjort det rätt, när du flyttar ficklampan runt och från sida till sida, kommer du att se en komplex och ständigt skiftande mönster av ljus och kurvor visas i hamnen. Effekten är faktiskt ganska fascinerande om du aldrig har sett det förut. Leta efter platta fläckar i hamnarna, och slog dem med gravyr bit för att skapa ett mönster av linjer och virvlar runt i omärkta området.
6

Vänd topplocket över och utföra samma uppgift inom ventil skål, som är det område direkt bakom ventilen. Du kanske vill att linda lite tejp runt spindelaxeln att skydda ventilsätet från oavsiktliga skråmor. I själva verket kan du överväga att täcka ventilsätet sig med en trippel lager av silvertejp och trimning runt basen av sätet med ett rakblad. Med din snabba och slumpmässiga rörelser, det finns en god chans att du kommer över-run och nick sitsen, så vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.
7

Upprepa denna procedur i samtliga insugs-och avgas-portar , med särskild uppmärksamhet på den korta sidan sväng, där hamnen böjer nedåt mot ventilen. Kontinuerligt dubbelkolla ditt arbete med en ficklampa. Ta lite video med telefonen för att imponera på dina vänner med din nya virvel-polish jobb. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87181.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.