Hur konverterar man från Points till en elektronisk tändning

Om du har en äldre bil, från säg mitten av 1970-talet eller äldre, vet du att ditt fordon ’ tändning breaker poäng behöver justeras, rengöras och förändrats på ett regelbundet för att hålla din motor start och i trim. De flesta fordon byggda efter 1970-talets mitt har ett elektroniskt tändsystem, vilket praktiskt taget eliminerar motor tune-ups och justeringar genom att ersätta de brytande punkter med en elektronisk modul. Om du har en äldre bil med en brytare punkt tändning, vet att på mindre än en timme kan du installera en elektronisk modul kit som ersätter din brytare punkter. Saker du behöver
Skiftnyckel
Spårskruvmejsel
Elektronisk tändmodul
Visa fler instruktioner
1

slå av tändningen med nyckeln. Öppna huven. Lossa klämman på negativ jord kabel med en skiftnyckel. Dra kabeln rakt upp från batteriet och skjut den åt sidan.
2

Leta distributören i motorrummet, som vanligtvis är monterad på toppen av motorn på framsidan eller baksidan av blocket, beroende på märke och modell av din bil. Lossa clipsen som håller fördelarlocket på plats genom att bända bort dem från locket med en spårskruvmejsel. Lyft locket rakt av distributören och lägg det åt sidan. Tänj eller skada tändkablarna, som fortfarande kommer att knytas till toppen av locket.
3

Dra rotorarmen rakt av distributören och lägg den åt sidan. (Rotorarmen syns tydligt innanför distributören när locket avlägsnas.) Ta bort de befintliga breaker poäng, kondensor (en liten cylindrisk enhet), och kondensorn tråd till tändspolen från det inre av distributören genom att lossa och ta bort fästskruvarna med en skruvmejsel. Lyft de punkter och kondensor från distributören. Spara brytaren punkten fästskruvar för att montera den nya elektroniska modulen.
4

Placera den nya tändmodulen inuti fördelaren. Fisk trådarna från modulen genom hålet i sidan av distributören inifrån och ut, vilket gör att genomföringen fäst trådarna sitter ordentligt i hålet för att förhindra inträngande fukt.
5

Linje upp monteringshålen i den elektroniska modulen med monteringshålen som användes för att fästa de brytande punkter till botten av fördelaren. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel.
6

Skjut magnet hylsan (medföljer nya modul) över distributör ’ s centrala axel, och se till att hylsan passar över loberna i axeln korrekt. Nu skjut in originalet rotorarmen tillbaka över distributören axeln och se till att spåret i axeln ställer upp med fliken i rotorn. Kontrollera att hylsan och rotorarmen sitter ordentligt på distributören axeln.
7

Försäkra ledningarna från modulen har massor av slack i fördelaren, men samtidigt inte vidrör några rörliga delar . Placera fördelarlocket tillbaka till distributören och skjut klippen på plats tills de snäpper på plats.
8

Anslut den röda kabeln från den nya modulen till den positiva polen på fordonets ’ s tändspole , som vanligtvis är monterad nära distributören, genom att placera kontakten på den röda ledningen över den positiva (+) monteringstapp, och dra åt muttern med en liten skiftnyckel. Anslut den svarta kabeln från modulen till spolen ’ minuspol (-) på samma sätt. Anslut den negativa batterikabeln, dra åt klämman och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84224.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.