Så att bygga anpassade Glasfiber

Anpassade glasfiber delar och produkter har fördelen av att vara lätt och tålig. Det är därför glasfiber har blivit en efterfrågade produkten. Göra egna glasfiber delar är också ett projekt för den genomsnittliga gör-det-själv-entusiasten. Det tar lite tålamod och skicklighet för att lyckas. Om du behärskar tekniken, är nästan varje del eller föremål inom räckhåll. Saker du behöver
Mögel, modell eller formulär
Glasfiber duk
Resin
Härdare
rulle eller pensel
Sand papper, 80 grit
slipblock
Gel coat eller glasfiber måla
Visa fler instruktioner
1

Stryk formsläppning till mögel eller formulär om du planerar att göra en glasfiber del. För att göra en glasfiber låda, gäller panelen eller styrelse inte förening formsläppning. Enkelt grov sand styrelsen eller yta med 80-slippapper och torka av den.
2

Skär glasfiber ark storlek så de passar över din mögel eller formen ordentligt. Det bör finnas lite överhäng och några knippen hörn. Trimma hörnen och överskott efter applicering av glasfiber ark till mögel. Om det behövs, häfta glasfiber på plats eller fästa den på formuläret. Detta kommer inte att vara nödvändigt för alla projekt.
3

Lägg harts och härdare till en plast blandning behållare och följ blanda anvisningarna som finns tryckta på härdare etiketten. Blandningsförhållanden varierar, men ju mer härdare du ansöker, desto snabbare hartsföreningen torkar. Var medveten om att snabbtorkande harts ger mindre tid att slutföra din ansökan.
4

Sprid harts över glasfiber med en pensel eller roller avsedd för glasfiber applikation. Applicera harts till hela arket av glasfiber, nog så plasten tränger igenom tyget väva. Låt glasfiber torka i 12 till 24 timmar. Torktid varierar baserat på mängden härdare du har inkluderat i din harts, och atmosfäriska förhållanden som luftfuktighet och temperatur. Svalare temperaturer och hög luftfuktighet fördröja torkningen.
5

Förbered och avsluta glasfiber. Sand den till en blank yta med ett block sander och 200-grit sandpapper. Måla ytan med gelcoat. Eller torka ytan ren och applicera sedan en glasfiber priming agent med en vals. Låt detta torka ordentligt, sedan måla ytan med ett övre skikt av glasfiber färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84138.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.