Hur man installerar ett chip i E30

I E30 generationen av BMW 3-serie är annalkande bli en klassisk bil. Även senare exempel på 3-serien har blivit tyngre och mer lyxiga, var E30 ljus och vig. De motorer som drivs med E30 var inte de mest kraftfulla motorer som BMW erbjuds, men de ger tillräckligt prestanda versioner av intervallet såsom 325is. För dem som letar efter lite mer makt från sina E30s, konfigurerar en prestanda chip tidpunkten, bränsletryck, och andra inställningar för en effekt vinst. Detta är en bra lösning som också råkar vara en relativt enkel del att installera. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open slutade skiftnycklar
stjärnskruvmejsel
Antistatisk rem
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Koppla bort kabeln som går till den negativa polen på batteriet för att eliminera risken för eventuella elektriska problem under installationen.
2

Öppna handskfacket. Leta luckan för bilens dator på taket av handskfacket. Med en Phillips-skruvmejsel, lossa och ta bort skruvarna som håller panelen på plats.
3

Ta bort de fyra 10mm muttrarna som håller datorn på plats på undersidan av instrumentbrädan med en hylsa och en spärrnyckel eller ett öppet slut skiftnyckel. Stötta datorn med händerna när den har låste upp.
4

Dra stora klippet metalltråd som håller ledningsnätet till den bakre kanten av datorn. Kabelnätet kontakten kommer att glida tillbaka och släppa från datorn. Dra ur datorn från fordonet och placera den på en handduk på din arbetsplats.
5

Bifoga en anti-statisk rem på din handled och klipp bandet till datorn för att undvika en elektrisk urladdning. Detta är en rekommenderad men inte absolut nödvändigt.
6

Vänd datorn. Bänd försiktigt upp metallflikarna som håller kåpan till datorns fallet. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp dem. Du kommer att se två kretskort, med en upphöjd ovanför den andra.
7

Dra försiktigt de två kretskorten isär när de är anslutna på baksidan av datorn. Skjut plastflikarna i på framsidan av korten samtidigt vinkla brädan upp. Den övre Styrelsen bör släppa med minimal kraft. Var noga med att inte bryta något som du drar flikarna uppåt.
8

När brädan är frånkopplad, försiktigt vika tillbaka. De två brädor fortfarande kommer att anslutas med ett brett band tråd, så var noga med att inte skada ledningarna när du viker den övre styrelsen ur vägen.
9

Datorn som ersätts har en lilla plastskyddet på det. Ta försiktigt bort locket. Använd en liten platt skruvmejsel för att försiktigt bända chippet ut, lite i taget på vardera sidan.
10

Notera indraget på ena änden av chipet. Installera det nya chipet i samma riktning genom att försiktigt trycka den på plats tills den sitter helt i behållaren. Sätt tillbaka skyddande plasthölje.
11

Vik den övre kretsen tillbaka över och skjut försiktigt klippen ihop så att styrelsen hålls på plats. Snäpp de motsatta ändarna av ihop brädorna. Sätt tillbaka metallen täcka och tryck metallflikarna på plats så att luckan sitter fast. Anslut ledningsnätet
12

tillbaka in i datorn i instrumentbrädan. När selen är uppradade, trycker metallklämma på plats igen.
13

tillbaka datorn i streck med 10mm bultar. Skruva den bakre panelen på plats med Phillips-skruvar. Anslut batteriet. När prestanda chip är installerat, måste du köra högoktanigt bränsle i motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96590.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.