Installationen av en Super Duty Winch

Fords Super Duty rad av lastbilar - F250, F350, F450 och F550 - är lämpliga för vissa super-kapabla vinschar. Oavsett om du installerar en vinsch från Ford eller en tredje part tillverkare, samla de rätta verktygen och avsätta en timme eller två. Installationen är enkel, men kan kräva en hjälpare. Du förlorar din fabrik stötfångaren i processen men få en vinsch och ny stötfångare som inte kommer att blockera din vinsch verksamhet. Saker du behöver
metriska och standard socket set
1/2-tums och 3/8-tums enhet ratchets
Två skiftnycklar
Måttband
momentnyckel
Skyddsglasögon
Drill med bit kit
Golv jack
Visa fler instruktioner
1

Ligg ner under din främre stötfångare och använd din Hylsnyckelsats att ta bort bultarna som håller på Super Duty fabrik stötfångare till yttre ram fästen. Ta sedan bort bultarna som håller centrum av stötfångaren på plats, normalt tillgängligt genom luftslitsar nära mitten, framifrån. Koppla loss alla kablar för belysning som kan anslutas till din stötfångaren. Unbolt eventuella fabriksinställningar dragkrokar och ställ stötdämpararrangemang undan.
2

Don skyddsglasögon, och använda en 1/2-tums borr för att borra upp storleken på den främre insidan monteringshål till 1 /2 tum -. för stötfångarens monteringsposten på båda sidor av lastbil
3

Montera vinschen s ram fäste, med monteringsplattan mot mitten av varje bumper mount, antingen med ett medföljande 5/8-tums bult, bricka och mutter för de fyra factory hål eller en 1/2-tums mutter, bricka och mutter för de två 1/2-tums hål du borrade i steg 2. Lämna dem untightened.
4

Montera den nedre ramen fästen i hålen för din Super Duty lastbilens dragkrokar, på undersidan av stötfångaren fäste där du just installerat ovansidan fästen. Använd 5/8-tums hårdvara på de två bakre hålen på varje fäste och 1/2-tums hårdvara på de två främre hålen, liknande till de bästa fästen. Dra inte dessa helt.
5

Mät avståndet från framsidan och baksidan av bottenramen parentes. Detta avstånd bör vara detsamma i fram-och baksidan av fästet för en kvadrat montering. Mät avståndet mellan de övre-side fästen för samma lika avstånd. Göra justeringar fästet, sedan använda en momentnyckel för att dra ner alla dina bultar -. 90 foot-pounds för 5/8-tums hårdvara, 75 foot-pounds för 1/2-tums hårdvara

6

Använd en skiftnyckel för att ansluta din vinsch kontroll pack till din vinsch med den medföljande hårdvaran. Placera vinschen och kontroll pack i sitt monteringsläge i din nya stötfångare, tippa kopplingshandtaget uppåt när du sätter i kontrollen pack i stötfångaren. Kopplingshandtaget änden av vinschen kommer att glida in sist. Fäst vinschen till stötfångaren med den medföljande hårdvaran. Dra de två fästbultarna till 50 foot-pounds (om montering med 7/16-inch bultar).
7

Mät över toppen av båda fästen. Skriv ner detta antal (du kanske redan har gjort det i steg 5). Mät över insidan av den nya stötfångarens monteringsfästen. Uppskatta hur många 1/8-tums shims, levereras med många vinsch stötfångare, måste du infoga mellan monteringshålen på de två delarna för att möta avståndet. Du kan behöva två på varje sida.
8

Placera den nya stötfångaren och vinschanordning på en pallbock och Jack upp det tills monteringshålen är nivå med monteringsplattor på ramen. Montera stötfångaren /vinschanordningen de fästen med medföljande hårdvara och shims, att dra åt det ner efter att du har sett till att samma avstånd mellan de båda strålkastarna och den yttre kanten av stötfångaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96530.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.