Hur du anpassar en 1981 El Camino

Om du har en 1981 El Camino, du har en bit av bilens historia och en låg ryttare i vardande. Allt du behöver göra är att gå ut och anpassa din 1981 El Camino. El Camino var en av de första fordonen smällde till marken med hydrauliska stötar. Det var också en av de första fordon med flashiga måla jobb och överdriven förkromning. Och det var en av de första låga ryttare. Saker du behöver
Sänkningssatser
20-tums fälgar
lågprofildäck
Hydraulik
Custom måla
Visa fler instruktioner
1

Installera sänkningsfjädrar på din El Camino och omvandla sin traditionella truck-liknande hållning till en "låg ryttare" profil. Made populär på 1960-talet, är låg ryttare fordon noteras för deras brist av markfrigången.
2

Byt lager däck och fälgar med 20-tums fälgar och lågprofildäck. Större fälgar med lägre profil däck ger en sen modell, aggressivt utseende på ett fordon, och med de sänkta fjädrar, fälgar kommer sitta inne på hjulhusen på din El Camino. Detta ökar aggressiva utseendet på en låg ryttare fordon.
3

Montera hydrauliska stötar. Även om en hydraulisk chock-system kan bli mycket dyrt, det är en stöttepelare på låg ryttare fordon. Hydrauliska stötar tjäna flera syften. För en, kan de höja fordonet för situationer där markfrigång är nödvändigt, till exempel att dra in en parkeringsplats med en hög trottoarkant eller köra över vägbulor. Dessutom, med hydrauliska stötar, kan den främre delen av din El Camino göras till "hopp" från marken. Detta är en stunt gjorde populär i filmen "Cheech & Chong: s nästa film."
4

Investera i en anpassad färg jobb för din El Camino. Low rider fordon är utformade för att fånga ögat av åskådare. Ett fordon rider bara inches ovanför vägen med förmågan att hoppa framhjulen från marken och en flashig anpassad färg jobb är alla häftklamrar av den klassiska El Camino låg ryttare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84139.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.