Holley Carb Tips

Holley förgasare innebär höga prestanda, och även med dagens fokus på elektronisk bränsleinsprutning, de fortfarande är favorit val för prestanda applikationer. Den Holley förgasare helt enkelt är konstruerad men ändå uppnår en hög nivå av "avstämbarhet," och, enligt Bil Craft, är det ett utmärkt val för prestanda-minded entusiast som syftar till att förbättra ett fordons spår gånger medan du vistas inom en budget. De flesta Holley förgasare fungerar bra ur lådan, men grundläggande tuning knep kan optimera deras prestanda. Sekundära membran

Holley förgasare som använder vakuum-styrda secondaries måste du öppna församlingen vakuum membranet att byta fjädern som styr graden av öppningen. Denna gummimembran är ökänd för att riva vid återmontering. För att undvika detta problem och göra byta fjädern enklare, är en quick-change membransats tillgängliga och eliminerar behovet av att ta bort membranet att byta fjädern.
Packningar

Holley förgasare använder ofta vanlig kork eller packningar papper som antingen riva när förgasaren demonteras eller krympa under långtidsförvaring. Holley erbjuder blå packningar av mycket tåligt material som eliminerar detta problem och kan installeras enkelt på några minuter.
Pumpnock

Holley förgasare använder en nylon cam som påverkar gaspedalen pumpen och styr mängden av extra bränsle tillsätts vid initial acceleration. Det finns flera olika stora pumpar kammar som kan användas för att finjustera den mängd bränsle som pumpen, hjälpa till att rätta till eller förbättra gasrespons. Addera Dimensionering
< p> Att välja rätt Holley förgasare för ditt fordon innebär mer än att bara plocka en stor modell för din motor. För att få den ungefärliga storleken som behövs för din motor, multiplicera motorns deplacement för maximalt varvtal den är avsedd att uppnå. Du delar sedan detta antal med 3456 för att få den ungefärliga antalet storlek och välj förgasaren storlek som är närmast det numret utan att gå under numret. Det är bättre att gå lite över det beräknade antalet än över så att motorn inte blir svalt för bränsle och luft vid höga varvtal, vilket reducerar toppeffekten.
Secondaries
< p> Secondaries öka flödet förmåga förgasaren och är en viktig del av dess förmåga att producera ström. Felaktigt matchas sekundär operation kan leda till sämre prestanda och minskad bränsleförbrukning. Vakuum-manövrerade secondaries är att föredra att mekaniskt drivna secondaries för gatbruk, och de fungerar bäst på större fordon med automatisk växellåda. Mekaniska secondaries är orienterade mer mot högre prestanda tillämpningar, och de bör användas med manuella växellådor, motorer med stora kammar eller fordon som är avsedda främst för drag-strip användning.
Jets

Jets styra hur mycket bränsle strömmar in i förgasaren skålar, och hur snabbt det rinner. Korrekt storlek hittas genom försök och misstag. För liten för en jet storlek kommer att orsaka snubbla vid acceleration, utan avgasrök. För stor för en jet storlek kommer att orsaka snubbla, med svart rök från avgasröret. De korrekta jetplan kommer att producera skarp acceleration utan rök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83858.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.