Hur man installerar ARP Topplocksbultar

Topplocksbultar är bolt-liknande delar som är gängade i båda ändarna. Ena änden gängor i motorblocket. Huvudet (eller skallar om detta är en V-formad motor) av motorn installeras sedan på blocket genom att skjuta det ned över tapparna. Nötter därefter gängas på huvudet dubbar för att hålla huvudet på plats. Topplocksbultar säkerställa att det inte finns någon rörelse eller sträckning av huvudet när motorn möter extrem värme. ARP Topplocksbultar är en stor prestation uppgradering för modifierade motorer eftersom de är starkare och mycket mer hållbara än de flesta dubbar stock huvudet. Saker du behöver
Gasket remover och skrapor eller stålull
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Momentnyckel
ARP Topplocksbultar
ARP moly lube
Spetstång (tillval)

Visa fler instruktioner
1

rengöra ytan på blocket så att det inte finns några spår av gammal topplockspackning material. Helst bör du installera ARP Topplocksbultar efter toppen av leken har bearbetats. Se till att du inte repar ytan på blocket när du rengör den. Använd packningen remover och skrapor för att rengöra den, eller använda stålull.
2

Lay ARP Topplocksbultar ut på en ren trasa. Undersök huvudet dubbar, vilka är gängade i båda ändarna. Ena änden gängor i blocket och kommer sannolikt att ha färre trådar än den motsatta änden, vilket är där muttrarna som håller fast huvudet på blocket är fastsatta. Slutet med sexkantshuvud-format urtag i den ska vara vänd uppåt.
3

Applicera ett tunt lager moly lube till slutet av tappen som gängorna i blocket, vilket är änden motsatt sexkantshuvud urtaget. Kontrollera att de gängade hål i blocket är fria från skräp. Gänga ett huvud stud i varje hål på ytan av blocket där huvudena montera. Dra åt bultarna för hand.
4

Lägg ett tunt lager av moly lube till de bästa trådarna av huvudet dubbar. Skjut en ny topplockspackning ner över huvudet dubbar, rikta in hålen i huvudet dubbar så att topplockspackning glider ner över reglar och platser på toppen av blocket.
5

Kontrollera att passyta hos huvudet (eller huvuden, om det en V-formad motor) är helt ren och fri från gamla packningsmaterialet. Återigen bör huvudena bearbetas för ny topplockspackning, men detta är inte ett krav.
6

Skjut topplocket ner huvudet dubbar så att den sitter rakt på blocket. Se till att huvudet inte går på krokiga eftersom detta kan orsaka att binda på huvudet dubbar. Också, se upp för fingrarna. Ibland huvudet glider ner reglarna snabbt.
7

Installera den medföljande ARP brickor på varje huvud dubbar. Det kan hjälpa att använda ett par nål-tång för att installera dessa. Håll brickan med tången och skjut dem över huvudet dubbar så de vilar på toppen av huvudet.
8

Thread ARP muttrar på varje dubbar. Konsultera en verkstad handbok för korrekt ordning för att dra åt muttrarna för att undvika skevhet huvudet. Dra åt muttrarna Topplocksbultsats till 30 ft-lbs. med en momentnyckel enligt sekvensen för din motor. Dra åt muttrarna till 60 ft-lbs. och sedan till 90 ft-lbs. i samma sekvens. Återigen är det viktigt att rådgöra med din verkstadshandbok samt de anvisningar som följde med ARP Topplocksbultar att muttrarna är åtdragna till rätt specifikationer.
9

Kontrollera tätheten av huvudet dubbar på 500 miles. Dra åt dem med en momentnyckel vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95488.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.