Hur man lägger en LT1 i en gammal Pickup

General Motors 'LT-serie motorn var den första och sista stora utvecklingen av dess sädes litet block innan den ersattes av LS-serien V8 2002. Den LT1 (liksom LT4, L99 och, i viss mån, den super-sällsynta Corvette LT5) delade nästan alla sina kritiska dimensioner med den gamla lilla blocket, bevisas av det faktum att de flesta LT delar är utbytbara med det lilla blocket är. Eftermarknaden för bilar gör en LT-för-små block swap nästan lika enkelt som ett lager-på-lager byte. Det handlar om att välja rätt delar och veta ditt chassi. Instruktioner
1

Dra ut motorn och transmissionen från din mottagare chassi och donator bil. Om din donator bil är en 1994 eller senare Camaro /Corvette /Typhoon eller senare än 1992 för något annat, måste du dumpa lager 4L60-E eller 4L65-E automatisk överväxel. "E"-serien transmissioner kräver en fristående dator transmission kontroll och kan lägga tusentals till din build. Handel din elektroniska överföring till någon för en tidigare 4L60 eller identiska 700R4 med automatisk överväxel.
2

bort drivaxeln och bakänden från din donator bil. Ta bränslegrenröret insprutning intag från din LT motor och ersätta den med en eftermarknad carbureted intag utformad för att fungera med Vortec-serien huvuden. Ett antal företag säljer grenrör förgasaren konvertering med en förgasare och distributör, som du också behöver.
3

Anslut 700R4/4L60 till LT motorn och koppla dem med en utformad omvandlare att leverera ett stall hastighet av cirka 500 rpm över lager. Montera motor och transmission i din lastbil med en uppsättning av LT-konvertering motorfästen (du kan behöva ändra dem för just din applikation) och en specialanpassad fabricerade transmission tvärstag. Du kanske kan enkelt ändra din befintliga tvärbalk att acceptera 700R4 om din lastbil ursprungligen kom med en TH350 eller TH400 tre-växlad automatlåda. Överväga att köpa en eftermarknad 700R4 shifter koppling och kit som det kommer att kraftigt underlätta installationen.
4

Montera givaren fordonets axel om det är bättre än din lastbil stock bakre änden. Många LT-utrustade bilar av denna era kom med GM: s 7,5-tums eller 10-bult bak, den 7,5-tum är en granat som väntar på att gå ut, och den 10-bult är marginell för alla seriösa prestanda användning i ett tungt fordon. En 8,875-tums 12-bult bakre änden, skulle en 9,5-tums bakre änden (GM lastbilar 1988-1996) eller ens en massiv 1,5-tums 14-bult bak (GM lastbilar 1973-1996) vara mycket bättre för användning med den kraftfulla LT motorn
5

Mät drivaxeln och ha det kapas vid en drivaxel butik,. ha 700R4 oket och den erforderliga bakre fläns installerad. Installera en ny bränsletank eller bränslecell, ny bränslepump och nya linjer. Installera en överföring kylare för din 700R4 som överväxeln banden är benägna att steka när vätskan blir för varmt. Anslut din motor och reglage transmission, kylsystem (överväga en eftermarknad fyra-core radiator) och servostyrningen om du använder en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85561.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.