Hur man byter poäng med elektronisk tändning

De flesta fordon som byggts sedan 1970-talet har ett elektroniskt tändsystem, som ersatte den gamla brytaren systemet punkt tändning. Övergången till kontinuerlig undersökning som gjorts motorer smidigare och mer effektivt och eliminerade behovet av ägarna att ersätta punkter och kondensor med några tusen miles. Men om du äger en vintage bil som har en brytare systemperspektiv tändning, kan du konvertera din bil att köra på en elektronisk tändmodul. Detta kommer att förenkla underhållet på din gamla bil, liksom att det går bättre. Om du äger en vintage bil och är aktuella med att hålla den så original som möjligt, kan den elektroniska modulen vara precis biljetten för dig. Modulen monteras inuti din återförsäljare, så från utsidan din motorrummet visas som lager. Saker du behöver
Skiftnyckel
Spårskruvmejsel
ren trasa
Elektronisk tändmodul
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och koppla bort kabeln från batteriets minuspol genom att lossa hållklämma med en skiftnyckel i moturs riktning. Lyft kabeln från terminalen och skjut den åt sidan.
2

Använd en flat skruvmejsel och bänd de två klippen lös som håller fördelarlocket till distributören. Lyft av locket från distributören och skjut den åt sidan, är noga med att inte koppla bort kablarna från ovansidan av locket. Lyft rotorn från distributören axeln och ställ den åt sidan. (Återförsäljaren är vanligtvis monterad på toppen av motorn nära främre eller bakre delen av motorblocket, beroende på din bil.) Addera 3

Ta bort de gamla poäng och kondensor från distributören genom att ta bort de två skruvarna och deras ledningar nötter kontakten moturs med en skiftnyckel. Kasta de gamla poäng och kylare, men hålla muttrar. Torka ur insidan av distributören med en ren trasa.
4

Kör trådarna för den nya elektroniska tändmodulen genom hålet i sidan av distributören inifrån och ut. Montera modulen till den ursprungliga breaker punkten monteringsplats med de ursprungliga muttrarna dras åt med en skiftnyckel i medurs riktning.
5

Fäst den röda tråden från den elektroniska modulen till den positiva polen på bilens tändning spole (vanligen beläget nära distributören) och dra åt den som innehar mutter i medurs med en skiftnyckel. Anslut den svarta kabeln från modulen till den negativa terminalen på spolen på samma sätt.
6

Skjut rotorn tillbaka till distributören axeln, ställer upp slitsen i rotorn med skåran på axeln. Ställ fördelarlocket tillbaka till distributören och skjut in på sidan av anläggningen klipp med tummarna tills de snäpper på plats.
7

Push den negativa batterikabeln tillbaka till den negativa batteripolen och dra åt den hållklämma i medurs riktning med en skiftnyckel. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83800.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.