Hur Smooth ett motorblock

Nästan alla som bygger om en motor kommer att drabba utsidan av motorn med ett skikt av färg, men sådana insatser kan träffa med varierande framgång. Motorblock och cylinderhuvuden sker genom gjutning process, som lämnar ytan ganska grov, ser mer ut som sprayat ödla hud än fint detaljerade metall. Praxis är att slipa metallen smidig, fyll den med metall-etsning primer, sedan måla det med hög temp blocket färg. Processen är mödosam, och det kanske inte lönar sig med det utseende du är ute efter, och beskriver den med färg på något annat sätt kommer att leda till sprickbildning och avflagning efter några hundra miles av körning. Lyckligtvis finns det alternativ. Saker du behöver
Grinder med 80 slippapper, 150-grit och 200-grit flap-hjul
Handhållna roterande verktyg med full uppsättning av sandpapper patron rullar
350-slippapper
Paint thinner och trasor
målarens maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1

Rengör din motorblocket att helt befria den från olja, färg eller fett. Du kan göra det själv med en wire-hjul kvarn kvarstad, en hård-borst naturligt-borste, en del thinner /bensin och lite diskmedel. Men om du bygger om motorn, kan man lika gärna skicka ut den till en verkstad för att få hela blocket hot-tanked i kaustiksoda. Hot-tank ska rengöra oljekanalerna och kylsystem lika effektivt som det gör på utsidan av blocket.
2

Använd din 80-grit klaff-hjulet och kvarn för att avlägsna stora gjutning brister och åsar från blocket och att knacka hörn och kanter utanför utsprång och revben förstärkning. Använd inte den 80-grit hjulet på stora, platta områden. Upprepa denna procedur med din handhållna roterande verktyg och 80-grit patronrullen att komma in platser kvarnen inte kan nå. Upprepa denna utjämning förfarande med din 150-grit klaff-hjul och rullar patron, utjämning av flacka områden längs sidorna av blocket. Upprepa igen med din 350-grit klaff-hjul och rullar patron.
3

Hand-sand hela block med 350-grit handen sandpapper. Tänk omslag din sandpapper runt en hoprullad kök svamp, vilket kommer att öka komforten under långa slipning förfarandet, förlänga sandpapper liv och ge dig mjukare och rundare kanter än handen sandning ensam. Du kan använda en skålformad wire-hjulinfästning på din roterande verktyg för att komma in i riktigt trånga utrymmen.
4

Tvätta blocket med diskmedel, vatten och en pensel för att befria det från slipning pulver , sedan skölj blocket med en vattenslang. Låt den lufttorka, sedan rengöra blocket igen med luddfria butik handdukar och thinner. Du kan låta blocket lufttorka, men med tryckluft torkar det snabbare och blåsa ludd bort. Applicera maskeringstejp över alla bearbetade ytor och allt du inte vill måla på.
5

Ta ditt kvarter som en pulverlackering företag. Pulverlackering går på som ett fint damm som fastnar på metallen via statisk elektricitet. Baka den delen i en 400-graders ugn smälter pulvret i en gel, som hårdnar till en tjock, hård beläggning av mycket tålig färg. Pulverlackering kommer i varje färg av regnbågen (inklusive godis, metallic och krom), är mycket motståndskraftigt mot kemiska och termiska skador, och ser bra ut eftersom det går på mycket tjock för att fylla brister i blocket. Det enda andra sättet att få ett slut detta släta vore att prima blocket, vilket ger kostnader, komplexitet och arbete och kan öka risken för sprickbildning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85057.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.