Hur man bygger en High Performance TBI Motor

En TBI motor är en standard motor med spjällhus bränsleinsprutning. Spjällhuset består av ett luftintag port och en eller flera spridare bränsle, beroende på motorns slagvolym. De bränsleinsprutare är belägna i mitten av spjällhuset. Detta kommer att ge bäst bygga upp förfarandet för en avsevärd hästkrafter vinst, utan att offra tillförlitlighet och utan en hög kostnad. Instruktioner
1

Installera ett högt flöde in av cylinderhuvuden såsom Edlebrock, Brodix eller World Products. De kommer att ge den mest betydande makt vinna när den kombineras med följande induktion poster. Den sak att handla om är flödet genom motorn.
2

Montera en kamaxel med högre lyft än standard och öka längden till 292 grader, oavsett vilken typ eller märke på motorn du bygger . Racing kataloger kommer att ge dig en beskrivning av olika kammar och på vad RPM de är bäst på för effekt, vridmoment och den typ eller kvalitet på tomgång du kan förvänta dig. Kammarna kommer att annonseras med ventillyft, vilket är hur långt ventilerna öppnas, varaktighet, hur länge ventilerna är öppna och tomgång kvalitet. Använd 292 för den tid de är öppna, resten är upp till dig så långt som hur radikal du vill att motorn vara
3

Installera en större, högre volym bränsle. injektor. Det beror på cam val, så berätta Speed ​​Shop kammen du har valt, och det kommer att leverera rätt bränsle injektor för det programmet.
4

installera uppgraderingen kartan sensorn från Speed ​​Shop för att ge ökat bränsleflöde som behövs för en högpresterande TBI motor. Gasspjällshusets injektion beroende på karta sensorer för bränsle kontroll. Den mäter atmosfärstryck i motsats till vakuum i grenröret. När motorn går på tomgång, ger MAP-sensorn en låg spänning signal till datorn och slå på datorn ger bara tillräckligt med bränsle på tomgång på en blandning av 14:01. Vid tomgång, lämnar motorn i genomsnitt 18 inches i vakuum, men när man plötsligt gaspådrag vakuumet sjunker till nära 0 och sedan klättrar upp beroende på acceleration och RPM. Datorn känner detta i form av spänningen stiger och ökar tiden som spridarna är på, levererar mer bränsle för acceleration.
5

Installera en 185-graders termostat och det kommer att ge en extra 3 till 5 hästkrafter - datorn tror att motorn är svalare och håller en rikare blandning. Installera en bra uppsättning av rubriker för att få avgaserna ut snabbare och en uppsättning av 2 ½-tums avgasrör med låga begränsning halsdukar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82948.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.