Race Car Dragster Design Idéer

Om det finns en absolut sanning i alla racing, det är att pengar och gå-fort delar enbart kommer aldrig att kompensera för en bra design. Från den första dagen av tillverkning, alla aspekter av prestanda måste beaktas inklusive acceleration, säkerhet, hantering och aerodynamik. Underlåtenhet att göra detta kommer oundvikligen att landa dig antingen huvudet först in i en vägg på 200 miles per timme, eller i mitten av din klass ställningar. Suspension Laddar

om teknisk bilens fjädring setup, ett trick som proffsen använder är att fylla chassit med loppet vikt chassi, förare och bränsle och bygga fjädring runt den. Detta strider mot gängse praxis att bygga suspensionen först. Vänta inte tills testning och tuning fas för att göra justeringar i fjädringsgeometri som borde ha konstruerats från början.
Aero i åtanke
p Om det finns en vanligt misstag som amatör åkare gör, är det att de tenderar att bygga ett chassi för att passa in i ett givet utrymme, snarare än att bygga kroppen runt chassit och mechanicals. Även om det kanske inte verkar avgörande för viktöverföringen i mittmotor dragsters, ställa in motorn på lägsta möjliga höjd gör att du kan behålla sin luft-scoop och avgas ur vinden som ska agera på bakskärmen.

Däck och nettoskuldsättningsgraden

Även om det kan vara frestande att helt enkelt mäta diametern på dina drag slicks och använda denna beräkning för att kalibrera den idealiska växeln och effektklass, don ' t gör det. De flesta rynka-wall dra slicks kommer att växa med flera inches i diameter under loppet av din körning, vilket får dem att fungera som ett slags kontinuerligt variabel transmission. Det är inte ovanligt att motorns varvtal att sjunka med flera hundra RPM per mph i slutet av remsan, som mycket väl kan släppa dig ur motorns effekt-bandet om inte redovisats. Vid hög hastighet, övertrumfar hästkrafter vridmoment, så utrusta din bil ca 8 till 10 procent högre än de statiska-däck beräkningar tyder på att du borde.
Vikt Distribution


Vid beräkning bilens tyngdpunkt, ha i åtanke att det kommer att ändras beroende på bränsle belastning, förare och aerodynamisk belastning. För att säkerställa förutsägbart stabilitet vid hög hastighet, bör den aerodynamiska tyngdpunkt alltid vara så nära den statiska CoG som möjligt. Detta kan nödvändiggöra vissa designförändringar i tillverkningen scenen för att tillåta bränsle och förare placering.

När Engineering din fjädring bak, hålla lägre länkarm chassi fästen nära tyngdpunkten. Detta kommer att bidra till att minimera chassi stiga under acceleration, och förhindra överdriven och farlig Viktförskjutning i lanseringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83710.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.