Hur du ändrar Bolt Pattern

En bilens bultmönster refererar till hur många hjulbultar navet kan acceptera och avståndet att hjulbultar - eller hål om fordonet använder hjulbultar och inte muttrarna - är från varandra . Till exempel, om ett fordon som använder 4x114.5-mm hjul, det finns fyra hjulbultar på fordonet som är 114,5 mm mittemot varandra. Den bultmönster avgör huruvida ett visst hjul får plats på ett särskilt fordon. Det finns ett par sätt att ändra ett fordons bultmönster, det enklaste av dem är installation av adaptrar. Saker du behöver ruler
Ordet jack
Jack står
Däck Tool Review Wheel bultmönster adaptrar
Visa fler instruktioner
1

Bestäm bilens bultmönster. För att göra detta, räkna antalet hjulbultar eller lug bulthål i navet, som är den komponent på fjädring att hjulet fastnar för. På hjul med ett jämnt antal lug dubbar (4, 6, osv), mät avståndet från en av bultarna till ena mittemot det. På udda dubbar, mät från ena hjulet stud till området mittemot det och exakt mellan de två motsatta dubbar.
2

Räkna ut vad bultmönster du vill installera. Till exempel kan du ha en bil med en 4x100 mm bultmönster, och du vill installera hjul som har en 5x114 mm bultmönster. Tänk på att det inte finns adaptrar för varje bult hål konvertering. De vanligaste konvertera samma antal hjulbultar till en konstruktion med samma nummer, men i en annan position. Det finns även adaptrar som konverterar från ett mindre antal hjulbultar till ett större antal, exempelvis från en fyra till fem.
3

Lossa muttrarna på fordonet med ett däck verktyg. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulet. Skjut hjulet adaptern på navet. Trä på och dra åt de medföljande hjulbultar så att adaptern är bultad till navet på befintliga hjulbultar. Adaptern kommer att ha den nya bultmönster.
4

Installera de nya hjulen genom att skjuta dem på hjulet adaptern träs på muttrarna. Kom ihåg att på denna punkt du inte kommer att kunna använda de hjul som du använde om du tar bort adaptern bultmönster. Sänk bilen till marken och dra åt muttrarna. Upprepa för de återstående hjul på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95484.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.