Hur konvertera till en HEI Distributör

En HEI distributören är en uppgradering från en poäng-typ distributör. Den använder en magnetisk sensor Hall effekt i stället för de punkter och har en integrerad tändningens styrmodul för profilering. Spolen är inrymt direkt ovanpå fördelarlocket, med flera tillgängliga spole uppgraderingar. Det är ett enkelt system som endast kräver en tråd för drift. En separat blad-stil terminalen är tillgänglig på locket för uppkopplingen av en varvräknare. Den HEI distributören kan komma med eller utan ett vakuum förväg, beroende på år och modell, men de har alla mekaniska centrifugal förväg mekanismer. Saker du behöver
vanlig skruvmejsel
9/16-inch skiftnyckel eller distributör skiftnyckel
magi markör
Roll maskeringstejp
1/4-tums spärrnyckel
1/4 -tums enhet hylssats
Visa fler instruktioner
1

markera tändkablar i en medurs rotation på fördelarlocket, börjar med siffran 1 cylinder. Siffran 1 cylinder på en GM eller Chrysler V-8 är närmast kylaren på förarsidan (och den motsatta sidan på en Ford). På en V-8 om du inte är säker på, leta efter topplocket som är längst fram.
2

Markera positionen av numret 1 på fördelarlocket relativt dess riktning genom placera ett märke på insugsgrenröret under terminalen. Placera en bit tejp på siffran 1 på locket, liksom.
3

bort tändkablarna från tändstiften. Avlägsna fördelarlocket med hjälp av en vanlig skruvmejsel. (Tändstiftet ledningar måste bytas ut, eftersom distributören slutet av trådarna är inte kompatibel med HEI distributören.) Notera den exakta riktning som rotorn pekar så att HEI rotorn kan
4

installeras i samma position. Ta bort de positiva och negativa kablarna från spolen. Ta bort spolen, med hjälp av en hylsa.
5

Ta distributören nedhållande klämma, med 9/16-inch skiftnyckel för att ta bort muttern. Vrid och lyft fördelaren ur motorn. Ta bort fördelarlocket från nya HEI distributören. Se till att distributören har en ny packning på axeln.
6

Orient rotorn i samma riktning som den som togs bort. Sätt fördelaren in i motorn. Det kommer att vara tvungen att vrida rotorn bara något moturs före installation av distributören. Rotorn kommer att vrida sig medsols ca 15 grader som de redskap maskor med kamaxeln i processen av att placera fördelaren. När distributören sitter

, se till att rotorn pekar i samma riktning som den du bort . Om det inte samtycker, lyft distributören till den grad att rotorn kan vridas och slå på den igen några fler grader. Upprepa tills rotorn är korrekt belägen.
7

Installera distributören nedhållande klämma, endast löst åtdragning av bulten eller muttern. Montera fördelarlocket. Vrid fördelaren tills siffran 1 cylinder terminalen är i exakt samma position som den var när du tog den gamla bort. Dra åt distributör hold-down klämma.
8

Lokalisera positiva tråden tidigare använts på spolen. Skär terminalen viraslingan bort och ersätta den med en spade terminal. Anslut den tre-tråd kontakten på basen av fördelaren i locket. Anslut spolen pluspol till batteriets plus terminal på fördelarlocket. (Locket är märkt med terminala identifieringar.)
9

Installera de nya tändkablarna som börjar med nummer 1 cylinder och efter tändföljd. Installera alltid trådarna i samma rotationsriktning som rotorn.

Till exempel på en GM cylinder 1 terminalen är på framsidan av locket bakom förgasaren och oftast står cylinder 1. Börja med nummer 1 och förfar medurs med 8-4-3-6-5-7-2. Alla udda antal cylindrar är på förarsidan och de jämna cylindrarna är på passagerarsidan.

Fords tändföljd har numren i ordning på passagerarsidan, så 1-2-3-4 kommer att vara på passagerarsidan och 5-6-7-8 på förarsidan. Ford distributören roterar moturs.

Mest alla 4-cylindriga motorer är numrerade från framsidan till baksidan, 1-3-4-2.

V-6 motorer varierar, så titta på intaget fördelare för tändningsordningsföljden. Om tändföljd inte ligger på intaget, konsultera en service manual.
10

Starta motorn och ställ in tidpunkten med ett stroboskop.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83621.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.