Hur man byter BMW E30 undre länkarmar och styrarm Bussningar

BMW-bilar använder en MacPherson fjäderben fram, som har en lägre länkarm formad som ett L på båda sidor. Denna kontroll armen har två kulleder, en inre sammanfogningsenhet som ansluter till chassit och en yttre sammanfogningsenhet som ansluter till hjulnavet. Baktill finns en bussning i en metallhållare som förbinder den bakre änden av L till chassis.If endera av kullederna utvecklar uppsamlingstankar, eller bussningen slits ut kommer det att finnas uppsamlingstankar vid hantering, liksom skakning under bromsning och svarvning, och eventuellt ett bultande av ratten vid speed.This artikel täcker grunderna i att ersätta dessa slitna komponenter. Saker du behöver
undre länkarmar, vänster och höger
Lägre kontroll bussningar arm
socklar, Hylsnyckel, skiftnycklar mm
Jack och pallbock
Lug Wrench press
Shop eller bänkskruvstycke
Visa fler instruktioner
1

Börja med att ta bort navkapslar (om sådan finns) och lossa hjulbultarna på båda framhjulen.
2

Jack framför bilen upp och stödja båda sidor med pallbockar.
3

Ta bort framhjulen och ställ åt sidan.
4

Ta bort muttern som håller gungning bar tryckfall länk till kontrollgruppen, samt de två skruvar som håller fast den bakre fästena arm bussning till chassit.
5

Lossa muttern som håller den yttre kulleden till hjulnavet. Följt av den inre kulleden mutter. De två kulleder kommer sannolikt stick eftersom de har en avsmalnande yta. För att frigöra dessa ytor antingen slå ner dem med ett slag, eller använd en kulled splitter verktyg.
6

Installera de nya styrarmar och dra åt muttrarna helt.
7

kontrollgruppen bussningar kräver lite mer arbete. Först får de stålfästen från dina gamla vapen. Om du inte kan dra bussningen bort den gamla styrarmen borra mellan bussningen och spindeln av styrarmen på flera ställen och sedan vrida den gamla bussningen off.
8

hjälp av en bågfil skära genom stål ring av den gamla bussningen är noga med att inte skära i stål fäste. Ta bort bussningen ur hållaren genom att böja stålring in på sig själv och sedan använda en hammare är det möjligt att slå den gamla bussningen ur hållaren.
9

Rikta in markeringarna på bussningarna med dem på fästet och tryck fast med hjälp av en butik press eller en vice. Det är svårt att göra, och du kanske överväga att ha en butik trycka bussningarna på plats för en nominell avgift.

Annars använder ett skruvstäd och några peices av skrot tryck tills bussningen centreras i fästet.

10

Vid montering av bussningar du måste arbeta snabbt, kommer bussningarna att börja hålla med kontrollgruppen, och bilen bör helt monterade och sitter på hjulen när detta inträffar.

För att underlätta denna värme bussningarna i varmt vatten, ta sedan bort bussningen smörja det med tvättmedel och sedan trycka och vicka den på plats. Detta kan göras lättare genom att använda en stor växel avdragare för att trycka bussningarna på plats. Men det kan göras manuellt, och jag föredrar att göra det. När båda bussningar är på plats och fästena bultade på plats installera båda hjulen och sänk bilen
11

. Låt bilen för att sitta för bussningarna att hålla på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83532.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.