DIY Water Injection Bränslesystem

Även idén om avsiktligt spruta in vatten i en motor som är igång verkar lite krånglig, enkla och billiga vatten insprutningssystem är ett effektivt sätt att minska detonation i turbomotorer. Även om detta i sig inte ökar makten, gör det för slutanvändaren att öka boost inställningar, vilket säkerligen kommer att påverka hästkrafter. Grundläggande delar

Det första du kommer att behöva är en vattenpump. Det behöver inte vara särskilt höga strömmar, men en generisk 15 $ drivmedel pump kommer inte att fungera. Spendera de extra pengar på en dedikerad vattenpump med intern tryckregulator, som de som säljs av ShurFlow (runt $ 80 och med 2010). Du kan köpa en vattenreservoar med inbyggd nivåvakt, men du kan också använda ditt lager vindrutan-torkare vätskebehållare att mata systemet, eftersom den har en sensor som redan inbyggd och ansluten till instrumentbrädan.


Installation och VVS

Placera din vattenpump så nära behållaren som möjligt, och koppla dess relä till en påslagen antändningskälla som bränslepumpen eller tändningen. Kör en enda rad till motorn, och hitta ett bra ställe att montera din delare /fördelning blocket.

Antalet försäljningsställen på din splitter kommer att avgöra hur många etapper din vätska kontroll kommer in i allmänhet, "du re kommer att vilja en split för varje 5 psi boost du tänker köra. Anslut utloppsledningen från varje delning till en elektrisk vatten solenoid, och använda en längd av 1/8-tums slangar för anslutning att utloppsröret flyttades till en vatten-mister munstycke i intaget. Upprepa proceduren för alla dina steg.
Växla

installerar en justerbar tryckvakt in ditt intag tarmkanalen för varje stadium av vatteninsprutning. Anslut dem i steg till vattnet solenoider: den 5psi växla till den första etappen, 10 psi växla till den andra, och så vidare. Anslut alla röda makt leder till en strömkälla, och anslut alla svarta kablar till jordanslutningen på ditt batteri.
Testning och optimering

Fyll din reservoar tank med en 50/50 blandning av vatten och denaturerad alkohol, och driva allt upp. Purge luft från systemet genom att manuellt utlösa vattnet solenoider, och dubbelkolla alla dina montering och anslutningar är täta och rätt inställningar tryck. Anslut boost-refererade tryckregulator via metall eller gummi slang till intaget plenum.

Gör din inställning stegvis och börja med den minsta mister-sprutmunstycke på 5 psi-stadiet. Om du hör någon detonation mellan 5 och 10 psi laddtryck, installera ett något större spridare. Upprepa processen tills du inte längre hör detonation på mellan 5 och 10 psi. Upprepa denna process med varje steg, tills du är säker på att du injicerar den minsta mängd vatten som krävs för att förhindra detonation.

Den enda riktiga nackdelen med vatteninsprutning är att utan vatten, din motor blåser upp. Alltid hålla dig reservoar tank full, och hålla en flaska alkohol i bålen för påfyllningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83622.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.