Effekter av Sway Bars

Utan tvekan, vingla barer (AKA "stabilisator" eller "anti-roll" staplar) spelar en stor roll i hanteringen, balans och personlighet av någon bil eller lastbil. De bedrägligt spänstiga metallstänger hjälpa att diktera hur mycket din bil kropp rullar medan kurvtagning, vilket påverkar dess tendens att glida eller rulla över samt dess smidighet i snabb vänster-höger manövrar. Under /överstyrning

Den huvudsakliga effekten av eventuella krängningshämmare är att det hjälper till att finjustera en bils inneboende tendens att antingen motstå vända (understyrning), eller att snurra ut eller skjut bakaxeln (överstyrning) . Det är viktigt att notera att "balans" är nyckelordet här eftersom den huvudsakliga motverkande kraft till krängning bör vara fordonets främsta källorna. Vingla barer är endast avsedda för att ringa in det sista 10 procent av hantering balans inte dikteras av bilens viktfördelning eller upphängning. Till exempel, eftersom de är framtung och kräver styraxeln att hantera acceleration arbetsuppgifter, framhjulsdrift (FWD) bilar tenderar sig mot understyrning. Detta kan kompenseras genom att installera ett tjockare bar front gungning och tunnare bakre stången. Detta kan göra att den bakre änden för att bryta loss lite tidigare än framsidan under hård kurvtagning, vilket är en bra sak på FWD bilar.
Agility


att förstå hur vikt-shifting påverkar bilens smidighet, prova detta lilla experiment: Stoppa armarna tätt mot bröstet, och vrid överkroppen åt vänster och höger så fort du kan utan att kasta tillbaka ut. Nu gör det igen men denna gång sträcker du ut armarna så långt det går. Den här gången ska det vara mycket svårare att ändra riktning. Samma princip gäller för smidighet i din bil. Genom att hämma kroppens rulle, minskar du mängden vikt överförs till ena eller andra sidan i kurvor. Ju mindre vikt över till ena sidan, till den mindre tid tar det transfer tillbaka om du vänder i motsatt riktning. (Se Resurser)
Overstiffening

Man måste vara försiktig att inte använda en gunga vik som är för tjock för tillämpningen. Eftersom vingla barer knyta de två sidorna av suspension, orsakar de oberoende fjädring för att bete sig lite mer som en solid axel. Till sin spets, kan detta göra din nya Honda Civic eller Camaro hantera med all förmåga i en 1922 Divco mjölk lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83584.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.