Hur koppla in en bromsspak på en husbil

Installera en broms controller i din husbil ger dig möjlighet att dra släpvagnar utrustade med elektriska bromssystem. Bromsen styrningen detekterar tillämpningen av RV bromsar, liksom graden av retardation, och tillämpar rätt mängd bromsning på trailern. Dessa system är effektiva för att minska bromssträckan och eventuellt undvika en olycka. Haka en regulator på din husbil kräver ledningsdragning sina kontroller i det elektriska systemet. Saker du behöver
Kabelsats
Scotch lås kontakter
Drill
Själv tejpa skruvar
Wire strippor
brukskniv
eltejp
Buntband

Visa mer instruktioner
1

Välj den bästa platsen i din husbil för att installera enheten broms controller. Detta borde vara inom räckhåll för föraren i en lätt plats att dra kablar till förarens fotutrymmet. En vanlig plats är på instrumentbrädan precis under ratten.
2

Håll konsolen mot instrumentbrädan och fäst med borr och två skruvar. Sätt bromsen regulatorn mellan de två armarna och fäst med de två skruvarna.
3

Kör den röda kabeln från styrenheten bakom bromspedalen. Fäst denna kabel till bromspedalen switch med en scotch låsanslutning. Dessa verkar genom att placera en tråd i varje spår av styrenheten och stänga grinden.
4

Kör blå, svarta och vita kablarna från bromsen styrenheten genom mitten av den svarta genomföringen i förarens fot väl. Detta ger tillgång genom brandväggen och in i motorrummet. Skär ett litet hål i mitten av genomföringen för att driva trådarna igenom.
5

Kör den blå ledningen från motorrummet ner under RV. Styra tråden längs förarsidan ramlisten hela vägen till den bakre stötfångaren. Anslut denna kabel till den blå kabeln på vagnens elektriska mottagare med en scotch låsanslutning.
6

Kör svarta och vita kabeln längs sidan av motorrummet till husbilen batteri.

7

Strip 3/8-tums isolering från slutet av de svarta och vita trådar. Lossa de positiva och negativa polerna på batteriet med en skiftnyckel.
8

Skjut den svarta kabeln i den positiva (röd) och dra åt den. Skjut den vita ledningen i den negativa (svarta) och dra åt den.
9

Wrap alla anslutningar i eltejp och fästa lösa sladdar med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87433.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.