Är en bakre Sway Bar behövs?

Front vingla barer är en strikt nödvändighet för alla bilens fjädring , men bakre vingla barer är viktigare för vissa fordon än andra . Hur viktiga de är beror på tillämpningen . Purpose

Sway barer är torsions fjädrar som ansluter på var sin sida till varandra och chassit. Ta bort en bakre krängningshämmare ökar mängden bakre krängning och tendens till över - styrning .
Framhjulsdrift

Eftersom alla framhjulsdrivna ( FWD ) bilar har en naturlig tendens att i - steer samtidigt på strömmen , kan ta bort den bakre krängningshämmare faktiskt hjälpa under prestanda körning . Det kommer dock att göra det tillbaka mer benägna att glida vid kurvtagning .
Bakhjulsdrift


bort en bakre krängningshämmare på en bakhjulsdriven ( RWD ) bilen kommer att göra det en benägenhet att över - styrning av gas och ström - glidning ( drifting ) i kurvor med motorkraft .
fyrhjulsdrift

Four Wheel Drive ( 4WD ) och all Wheel Drive ( AWD ) fordon påverkas av krängningshämmare avlägsnande på ungefär samma sätt som FWD bilar .
Body Style

Back - heavy stationsvagnar , SUV: ar och halvkombi kommer att uppvisa mycket mer krängning och över - styr med den bakre krängningshämmaren bort. Pick - up lastbilar kommer att utveckla en tendens att power- slide .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83581.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.