Hur man installerar Bilstein stötdämpare på en Classic Range Rover

Bilstein tillverkar högkvalitativa stötdämpare. Deras högt tryck prestanda, Monotube designen är enligt uppgift bättre utformning av typiska dubbla rör oljechocker, liksom OEM enheterna i Range Rover Classic. Installera Bilstein chocker i din Classic Range Rover kommer att resultera i en betydande förbättring rida och hantering, med en märkbar minskning av pitching. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Ratchet skiftnyckel
17 mm, 18 mm och 19 mm uttag
18 millimeter ringnyckel
Thin skiftnyckel
Breaker bar
18-tums förlängning
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att höja ett bakre hörn av din Classic Range Rover tills suspensionen är helt utsträckt. Placera domkraften under ramen för säkerhet och stabilitet. Chock hjulet snett emot den du arbetar med.
2

Ta bort den nedre muttern på den bakre chock, med skiftnyckel för att stoppa stöt-organet från spinning. OEM chocker har en 17 mm mutter, medan Bilsteins använder en större 19 mm mutter.
3

bort 18 mm bulten som håller övre shock mount på plats. På vissa modeller är det möjligt att nå in direkt genom hjulet-väl att ångra den översta bulten på stötdämpare. Om du har en av dessa, kommer den 18-tums förlängning kan du nå bulten med uttaget medan Ratchet rensar hjulet.
4

Montera botten Bilstein chock först med den medföljande bussningar och brickor, dra åt 19 mm mutter när du använder skiftnyckel för att förhindra chock kroppen från att rotera. Sedan förlänga chock för hand och ersätta den övre bulten, dra åt den med 18 mm hylsa. Var särskilt försiktig att inte klämma bromsledningen vid byte av övre bulten.
5

Upprepa proceduren för den andra stötdämpare.
6

Höj ena främre hörnet av bil för att ersätta den främre stöt. Var noga med att fästa den upphöjda hörn med pallbockar och att chocka den motsatta bakhjulet.
7

Arbeta i motorrummet, ta bort 18 mm topp chock bult med Ratchet och uttag. På vissa modeller finns det inte tillräckligt med utrymme för ett uttag på vänster sida fram chock topp bult. Om detta är fallet med din, använd 18 skiftnyckel mm rutan för att ta bort den vänstra främre chock topp bult.
8

Ta bort den nedre bulten med 17 mm hylsa för OEM chocker och 19 mm hylsa för Bilsteins, att tillsammans med skiftnyckel förhindra chock kroppen från att rotera.
9

Ta bort den gamla stötar och placera Bilstein chocken i botten fästet och skruva fast med den medföljande 19 mm mutter, tillsammans med bussningar och brickor. Dra åt muttern med skiftnyckel för att stoppa chock kroppen från att rotera.
10

Förläng chocken som behövs för att rada upp överst i chock med shock mount, och ersätta 18 mm topp bult , försiktigt så att inte klämmer några kablar som kan dras i närheten.
11

Avlägsna domkraften, sänka hörnet, och upprepa proceduren för resterande främre hörnet.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96428.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.