Hur kan jag göra min Stock Exhaust Sound Djupare?

Ändra ett lager avgaser är ett populärt alternativ när du vill att din bil att avge en djupare, rikare, mer throaty avgasljud. Detta kan göras genom ett antal metoder som kommer att bevara beståndet utseendet på avgaserna. Du kan modifiera ljuddämparen själv, med varierande grad av extern och intern modifiering, modifiera avgas slang som leder till ljuddämparen eller modifiera motorn själv. Saker du behöver
bilverkstad
Visa fler instruktioner
1

Borra ett hål genom de inre bafflar inne i ljuddämparen så det finns en tydlig väg från framsidan till änden av ljuddämparen. En ljuddämpare normalt "dämpar" motorn not genom att tvinga ljudvågorna att skicka runt en uppsättning bafflar. Genom att göra ett hål i bafflarna, kan ljudvågorna fortplantar nu genom bafflarna och förlora mindre kinetisk energi inuti ljuddämparen. Detta kan göras med en borrhammare (högt driven borrmaskin) och en metall borr (använd inte en träborr som det kommer alltför tråkig spetsen) medan ljuddämparen är fortfarande kopplad till bilen. Var noga med att hålla linjen rak, eftersom den mer excentriskt de nya hålen är, desto mindre effektiva modifieringen vara.
2

perforera det yttre höljet av ljuddämparen. Borrning flera hål på utsidan av ljuddämparen producerar många fler vägar för ljudvågor att ta, lämnar det mycket mindre förbryllande mellan ljud och utsidan. Denna ändring kräver hydrauliska hissar för att lyfta bilen och en borrhammare att perforera ljuddämparen hölje. Hål bör göras i ett regelbundet mönster, med en tumme s utrymme mellan varje hål för att bevara den strukturella integriteten.
3

Bypass ljuddämparen helt genom att installera en bypass ventil. Detta kommer att innebära att installera en Y-gren i avgaserna slangen som leder från motorn till ljuddämparen. En gren går till ljuddämparen medan den andra kommer att öppet slut. Detta gör att en del av avgasflödet, och ljud, för att lämna bilen utan att gå genom ljuddämparen. Detta är inte syns på utsidan, men avgasljudet kommer naturligtvis komma från ett modifierat avgassystem. Bilen kommer att behöva lyftas på hydrauliska hissar, och en Sawzall bör användas för att ta ut slangen. Den Y-grenen måste fästas med svetsning, eftersom den under kroppen är alltför utsatt för att använda O-ringen klämmor.
4

omprogrammera (vanligen kallad blinkande) motorstyrenheten (ECU) av bilen, styr den elektroniska enhet som hur motorn går. Bestäm märke, modell och drivlina för din bil. Sedan köpa en ECU blottare, vilket är en mobiltelefon-sized modul som omprogrammerar ecu, för din bil. Många kommer att ansluta till den diagnostiska porten och göra en engångs installation av uppgraderade programvaran. Denna programvara kommer sedan att berätta för din bils motor att köra bättre, ge den bättre hästkrafter och vridmoment förutom att göra avgas ljudet djupare grund rikare bränsle-luftblandningar. Inga verktyg behövs för denna modifiering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95826.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.