Enklaste sättet att sprayfärg din bil

När många människor tänker på sprutmålning en bil, de tror på en hemsk och kladdigt jobb som gör att bilen ser värre än bilen såg ut innan. Men med framsteg inom sprutmålning och hur sprutmunstyckena arbete, kan en spray paint jobb på en bil komma ut ser precis så professionellt som en lack görs av en body shop. Följande är några enkla steg som bör följas för att se till att din lack kommer ut så professionellt som kan vara. Komma Konfigurera

Först bör du se till att villkoren utanför är bra för målning som det måste vara varmt och torrt för att få en bra spray från sprayburk. Annars kan du sluta med fläckar i lack eller körningar, vilket kommer att lämna bilen ser ut som det är mer än en färg. Du bör också vara i ett område som har god ventilation så att du inte andas in rök för mycket eftersom det kan orsaka negativa effekter på din hälsa och orsakar sjukdom i vissa fall.

Se också till att alla det material som du kommer att behöva är lätt tillgängliga eftersom varje uppsättning steg bör ske i en följd efter en bra och riktigt jobb. De material som behövs för detta är maskeringstejp, papper, 80 grit sandpapper, 1200 grit våt slippapper och tillräckligt sprayfärg för det jobb du gör. En vanlig bil lack kan ta allt från 10 till 20 burkar sprayfärg. Addera Slipa området och Priming

Använda 80 sandpapper, börja gnugga längs bilens färg för att ta bort det och få ner till metallen på bilen. Om du planerar att göra följande steg alla i ett sammanträde, precis hela tiden gå och sand hela bilen så att du är nere på ren metall. Annars köpa en rost beskyddare till lager över bilen för att förhindra rost under tiden. Efter att bilen har slipat, börja maskering processen genom att tejpa runt och tapetsering av eventuella områden som du inte vill vara förberedda och spray målade. Torka bilen ner med en torr trasa för att avlägsna lösa bitar av smuts och annat som kan vara kvardröjande på bilens kaross.

Nu när det torkas bort och städa, börja spraya primern cirka 25 centimeter bort från bilen i jämna slag tills den är helt målad. När du har ett lager gjort, gå över det igen och igen tills du har ett tjockt lager av primer på bilens kaross och så att ingen metall visar genom primern. Det bästa sättet att slutföra det här steget är genom att göra enskilda delar, såsom en fender, dörr eller kvartal panel, tills bilen är klar.
Slipning området och målning Förberedelse

Låt primern torka i minst 24 timmar innan du fortsätter till nästa steg. Efter denna tidsperiod, använd 1200 grit våtslippapper på bilen under de grundade områdena. Normal drift av våt slippapper är att kontinuerligt doppa biten i en liten hink med vatten så det är inte grynig som vanligt sandpapper. Gnid längs bilen så det skapar små tårar. Efter att du har våtslipas hela bilen, rengör den med varmt tvålvatten och skölj och torka den. Med det, är bilen officiellt redo att måla.
Målning

Du kommer att använda samma metoder som priming bilen att måla bilen. Börja med att skaka burken ordentligt i två minuter för att vara säker på att färgen jämnt blandas. Detta är viktigare för färgen än primern när färgen är det översta lagret och därmed en bli sedd. Gå längs bilen med sprayfärg, skaka kan efter varje skikt är gjort och fortsätta med detta tills du är nöjd med den slutliga lack.

En variation som kan göras för bättre resultat är att avsluta jobbet och sedan gnugga hela bilen ner igen med våtslipning papper för att skapa en liten bit av tår och sedan tvätta, skölj och torka bilen med varmt tvålvatten. Upprepa målningen processen en gång till med jämnare skikt för en professionell lack bara använda sprayfärg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83518.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.