Styrning Stabilitet för Solid Axeltyper

Den levande framaxeln har mer än en liten historia i världen av terrängförhållanden, eftersom det är detta medlem som verkligen skiljer en off-road truck från en bil. Även fast framaxlar är beprövade artister off-road, den nyaste generationen av oberoende framvagnen (IFS) har börjat utarbeta gnista debatt om de bästa användningar av gamla vakten levande axel. Definition

Ett "fast" eller "live" framaxel är praktiskt taget identisk med en bakaxel, förutom att det är vänt att inrymma platsen. En live framaxel är sammansatt av en mittsektion som inrymmer differentialväxeln och en uppsättning axle rör som sträcker sig till endera sidan. Ändarna av axeln rören har en uppsättning universalleder liknande dem som finns på en drivaxel, vilket tillåter framhjulen att vända.
Ofjädrad vikt

stor nackdel med en solid axel är dess "ofjädrad" vikt. Uttrycket "un-fjädrade" hänför sig till någon vikt på ett fordon som inte stöds av fjädrarna och är en betydande faktor vid hantering. Eftersom fjädrar och dämpare (chock) som viktigaste avgörande krafterna bakom viktfördelning, någon massa som vilar direkt på däcken kan inte styras, inte heller kan den reagera så snabbt som det skulle om det stöddes av fjädrar. Detta innebär att fast-axliga framvagnen aldrig kommer att reagera lika bra att gupp och ojämnheter väg som oberoende upphängningar och kommer säkert att förlora dragkraft och stabilitet om det krävs för att göra det med hög hastighet.
Non självständigheten

Per definition en solid axle band hjulet på båda sidor av fordonet till varandra. Detta innebär att alla gupp eller hinder som påverkar ett hjul kommer att påverka andra och kan leda till allvarliga stabilitetsproblem vid körning off-road i hög hastighet. Till exempel, om en lastbil färdades vid 90 km /h genom öknen och träffade en sten med vänster däck, skulle rätt däck böja tillsammans med den och snabbt styra trucken ur kurs. Addera Rock -Krypa

samma förmågor Viktöverföring som gör en solid axel farlig vid hög hastighet gör det fantastiskt vid låga hastigheter. När kryper över klipporna vid låg hastighet, har många off-Roaders funnit att den fasta axeln förmåga att överföra hela fordonets främre vikt på ett däck under extrem lean kan bidra till att öka styrningen stabilitet och kontroll vid manövrering.

On-Road Stability
p Det är liten skillnad i stabilitet mellan IFS och fasta axlar på trottoaren, förutom att en solid axel kommer att uppvisa en lite mer ryckighet över gropar och ojämnheter. Annars, såvitt stabilitet går, är den fasta axeln passar perfekt för användning på asfalt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83519.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.