Hur Bypass katalysator på en Audi A4

Den katalysator på din Audi A4 är en viktig del av bilens avgasreningssystem. Den ligger mellan avgaserna sidhuvudet och slutet av avgaserna som kommer ut från bilen. Dess uppgift är att omvandla miljöfarliga avgaser till mindre skadliga gaser. Men katalysatorer råna också motorn i kraft, vilket är anledningen till racerbilar inte använder dem. Du kan gå förbi en katalysator med ett test pipe tillgänglig från företag som säljer Audi prestanda delar. Tänk dock på att i de flesta stater detta är olagligt och bör endast göras på bilar som inte drivs och registreras på gatan. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Jack
Jack står
Torx bits News: Test pipe
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen. Palla upp Audi och placera den säkert på pallbockar i alla fyra hörnen.
2

Ta bort den främre lambdasonden, som ligger nära avgasröret stupröret. Detta nås från motorrummet. Använd en 17 mm hylsa
3

, ta bort de översta muttrarna som ansluter katalysatorn till turbon. I en nonturbo bil, kommer avgaserna bara ansluta till katalysatorn.
4

Haka den röda tråd kontakten för den andra lambdasonden. Den kontakten är på brandväggen på förarsidan. Följ kabeln till syresensorn, och koppla bort den från sensorn.
5

Ta bort de nedersta 17 mm bultar som ansluter katalysatorn till turbon. Ta den fjäderbelastade bulten som håller fast stupröret.
6

Ta bort tvärbalken som går över avgassystemet, med hjälp av en 10 mm 12-punkters Torx bit. Lossa muttrarna som håller avgassystemet kragen. Skjut kragen mot baksidan av din bil.
7

Skjut katalysatorn ner och ut tillsammans med stupröret. Detta kommer att ta lite vrida och vända för att släppa det, men det borde komma ut ganska lätt.
8

bort katalysatorn från stupröret. Dessa hålls samman med tre 12 mm muttrar och tre 13 bultar mm.
9

Installera testet röret i stället för katalysatorn. Sätt tillbaka ner röret med provet röret i omvänd ordning, bultning det tillbaka till turbon på toppen och botten.
10

tillbaka tvärbalken, avgas krage och sensorer syre i omvänd ordning borttagning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83378.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.