Hur man målar Motorcykel Kaross

En bra färg jobb är en av de viktigaste aspekterna av din motorcykel utseende. Den lyster och glans av en väl målad cykel lägger stil till en redan vacker maskin, omvandlar den till nästan ett konstverk. Tyvärr gör den öppna karaktären av en motorcykel design det lätt för repor för att minska din cykel utseende. Hellre än att betala topp dollar för en professionell lack, kan du göra det billigt hemma. Saker du behöver
Högglans sprayfärg
Högblank klar spraya emalj
400 grit vattentät sandpapper
600 grit vattentät sandpapper
800 grit vattentät sandpapper
1000 grit vattentät sandpapper
Skopa
Grundläggande verktygssats
Visa fler instruktioner
1

Använda en verkstadshandbok eller din bruksanvisning, ta bort alla delar från din motorcykel som ska målas. Dessa delar kan innehålla bränsletanken, hjul, kåpor, luckor sido och fendrar. Om du målar bränsletanken, se till att tömma den ordentligt i en säker behållare.
2

Använd 400 grit vattentät sandpapper för att jämna och skala av ytan på varje del som ska målas. Det är inte nödvändigt att helt ta bort färgen på varje del. Helt enkelt ta bort glans av varje del, vilket gör att den nya färgen att hålla sig utan att behöva primer varje bit. Sand jämnt och smidigt med en öppen handflata för att undvika dalar och defekter.
3

Rengör varje bit som skall målas med tvål och varmt vatten. Om möjligt, använd en luddfri trasa eller sämskskinn för att undvika att lämna bakom stråkar och tyg som ska vara synlig genom den nya färgen.
4

Spraya varje bit med ett tunt lager av färg. Spraya jämnt och lätt över hela ytan, och undvika dropp och springer. Du siktar på en Ultrasmooth yta som kommer att lysa när du är klar. Detta kan endast uppnås genom många ljusa rockar, inte ett tjockt lager som ser rusade och droppande. Låt färgen torka en hel dag mellan strykningarna.
5

Lägg några bitar av 600 sandpapper i en hink med varmt vatten. Våt sand var och en av delarna lätt och jämnt tills de är fria från defekter. Låt delarna torka helt innan du fortsätter.
6

Spray ett andra lager färg på varje del. Du kan vara något mer liberal med applicering på den andra pälsen, nu när dina delar är släta och jobbade över.
7

Lägg några bitar av 800 sandpapper i en hink med varmt vatten. Sand lätt och jämnt hela ytan av varje del, vara säker på att undvika dalar och defekter i lacken. Låt bitarna torka helt innan du sprayar tredje och sista lagret. Färgen bör sprayas jämnt, och när det är torrt ska se slät och glänsande, utan fel i några märkbara områden. Om den inte gör det, upprepa spray och sand process tills den gör. Låt färgen torka för en hel dag.
8

Applicera ett lager klar spraya emalj över hela ytan av varje del av motorcykeln. Undvik droppar och springer, men vara liberal med klarlack eftersom detta är vad som i slutändan kommer att skydda lacken under.
9

Lägg några bitar av 1000 grit sandpapper i en hink med varmt vatten. Våt sand, extremt lätt, hela ytan på varje del av motorcykeln. Syftar inte till att ta bort någon av de klarlack eller färg. Helt enkelt städa upp den slutliga ansökan genom att jämna den med våta sandpapper. Låt bitarna torka helt. Om de inte är slät för att passa dig, spray och sand klarlack så många gånger du vill.
10

tillbaka de demonterade delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83545.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.