Hur man installerar en 12v inverter i din bil

Installera en 12v inverter i bilen, är lastbil, båt, husbil, eller hem inte så svårt om du tar dig tid och följ dessa instruktioner. Saker du behöver
12v inverter
borrmaskin
trådanslutningsdon
Crimp Tool Review eltejp
multimeter eller testlampa
Visa fler instruktioner

1

Det första du bör göra när de förbereder för att installera en 12 volts inverter är att noggrant läsa bruksanvisningen som följer med omriktaren. Bekanta dig med den aktuella modellen och uppmärksamma särskilda installations tips.
2

Nästa, noga inspektera omriktaren att se till att alla nödvändiga komponenter finns med i kartongen. Du vill inte komma halvvägs in i jobbet och få reda på att du saknar något. Addera 3

Efter att ha läst instruktionerna och kontroll för att se till att du har alla delar, det är dags att välja en plats för att montera 12v inverter. Det är en bra idé att montera omriktaren någonstans där det inte kommer att bli trampade på eller har saker spillts eller släpps på den. Du bör också överväga att montera den nära den plats där du tror att du kommer att behöva använda den. Det är kontraproduktivt att behöva köra förlängningssladdar överallt.
4 p Det är en bra idé att säkert montera omriktaren vs bara sätta ner det någonstans. I de flesta tillämpningar omriktaren kommer att bli föremål för förflyttning från gropiga vägar. Omriktaren kommer i allmänhet att komma med några själv tejpning skruvar. Använd borrmaskin och self skruvarna tejpning Fäst omriktaren till den plats där det ska installeras. Se till att när du har installerat det, kan du fortfarande komma till eluttagen för att kunna ansluta saker i.
5

Nu är det dags att köra den elektriska ledningar. Även om det kan vara frestande att bara utnyttja en befintlig tråd som har makt att köra igenom det, det är mycket säkrare och bättre att köra en tung gauge tråd direkt från den positiva polen på batteriet till den positiva polen på 12V inverter. Om du försöker använda för liten tråd, kommer det att bli för mycket motstånd i tråden som kommer att orsaka värmeutveckling och hela betygsatt mängden el som inte kommer att kunna komma till omriktaren. Följ tillverkarens rekommendationer för mätare av tråd som du använder grundas på det avstånd som omriktaren kommer från batteriet.
6

Slutligen måste du ansluta den svarta negativa kabeln till antingen minuspol på batteriet eller en ren solid metall plats på fordonet. Fordonen negativt jordad. Detta innebär att den negativa terminalen från batteriet ansluts till fast metall på fordonet. Därför, om du arbetar med negativt jordat fordonet, är det inte nödvändigt att köra den negativa kabeln hela vägen till batteriet. En bra ren anslutning från strömriktare till en fast metall fläck på kroppen av fordonet är tillräcklig.
P Om din installation är i en båt, husbil, eller hemma, måste du köra samma mätare av tråd som du använde för den positiva polen hela vägen från strömriktare till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83335.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.